Тази сутрин беше по-топло, в сравнение с вчера, с положителни

...
Тази сутрин беше по-топло, в сравнение с вчера, с положителни
Коментари Харесай

Облачно и дъждовно остава времето

Тази заран беше по-топло, спрямо през вчерашния ден, с позитивни температури в по-голямата част от страната, като се изключи западните и централните елементи от Дунавската низина. Максималните температури през днешния ден ще бъдат от към 2° в Северозападна България до 11° по Южното Черноморие. Ще има съвсем повсеместни превалявания от дъжд, а в северозападните и планинските региони ще вали сняг. В Източна България ще бъде прохладно. Там се чакат и по-значителни количества, тук-там до към 30 – 35 литра на квадратен метър.

ЧЕТВЪРТЪК

През нощта в северозападните и планинските региони ще вали сняг и тук-там ще се образува снежна завивка. В останалата част от страната преваляванията ще останат към момента от дъжд. Утре ще се задържи облачно и с превалявания. Вятърът ще се ориентира от север-северозапад и ще е слаб до сдържан. Максималните ще са от 1°, 2° в Северна България до 8°,9° на изток, в София - не повече от 2°.

И по Черноморието ще бъде прохладно и с превалявания от дъжд. Вълнението на морето ще бъде 2 - 3 бала.

Валежи от сняг се чакат в планините. В масивите от Западна България ще се образува нова снежна завивка. Ще духа сдържан вятър от запад-северозапад

С превалявания ще бъде на Балканите и на следващия ден - в северната и централната част – от сняг, в южните региони и по крайбрежието на Черно море – от дъжд. Причината - средиземноморски циклон, който дефинира времето на полуострова.

ПЕТЪК

У нас ще продължи да вали през нощта против петък, към този момент съвсем на всички места сняг, като се изключи Югоизточна България и Черноморието, само че в петък и в Източна България дъждът ще се примесва със сняг. От запад преваляванията ще стопират. Ще остане прохладно, изключително в източните региони, а захлаждането ще продължи.

УИКЕНД

В събота и неделя се чака едва покачване на оптималните температури, а превалявания ще има основно в югоизточната половина от страната.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР