Тази странна история се е случила в нощта на 2

...
Тази странна история се е случила в нощта на 2
Коментари Харесай

Светещото НЛО над Тексас

Тази странна история се е случила в нощта на 2 против 3 ноември 1957 година в покрайнините на град Ливлънд в щата Тексас.

Градчето, което по това време е с население към 10 000 души, се намира измежду просторната тексаска низина.

Случаят се смята от уфолозите за един от най-впечатляващите в историята на НЛО наблюденията. Причината за това е огромният брой очевидци за релативно къс интервал от време.
 нло Thinkstock/Getty Images
Един час преди началото на странните произшествия Съветският съюз изстрелва първи галактически сателит с живо създание на борда – кучето Лайка. Това съвпадане обаче надали има директна връзка с съответния случай.

Първият сигнал за неизмеримо събитие край Ливлънд е подаден в 11 часа вечерта. Тогава дежурният служител на реда Фауър получава телефонно позвъняване от Педро Салседо.

Салдседо и приятелят му се прибирали, когато видели огромен светещ обект , който се приближавал право към тях. Двигателят на техният пикап заглушен и спрял, а светлините на колата угаснали. Обектът минал над тях и липсващ в нощта. След това светлините на колата се запалили и те съумели да започват мотора.
 нло Thinkstock/Getty Images
Полицаят пренебрегнал позвъняването, защото решил, че мъжете са пияни. 45 минути по-късно обаче той приема второ позвъняване от човек, който също пътувал с колата си на 4 благи източно от градчето.

Той видял светещ яйцеподобен обект, който стоял на самото шосе. При приближаването му моторът на колата му заглушен, а фаровете угаснали. Той не посмял да се приближи, а малко по-късно обектът се издигнал и отлетял в небето.

Полицай Фауър получава още 15 позвънявания от стреснати хора, съобщаващи за странни събития и идентични случки с невероятни обекти.

Полицейски патрул направил инспекция на странните случаи. Полицаите забелязали огромен ослепителен обект, който минал над патрулната кола. Обектът приличал на огромно алено слънце и осветил блестящо цялата автомагистрала, до момента в който прелитал над нея.

Официалната версия на държавното управление обаче е, че всички тези събития се дължат на мощна електрическа стихия и кълбовидни мълнии. Местните метеоролози коментирали, че в тази нощ небето в действителност било облачно, само че не е имало нито дъжд, нито гръмотевична стихия

Случаят се счита за забранен и до през днешния ден, само че никой не има вяра в формалното мнение на военновъздушните сили.

Още по тематиката за НЛО:
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР