Тази статистика е направена от Енергийна агенция – Пловдив, която

...
Тази статистика е направена от Енергийна агенция – Пловдив, която
Коментари Харесай

В столицата 55 000 семейства се отопляват с твърдо гориво

Тази статистика е направена от Енергийна организация – Пловдив, която е направила изследване по поръчка на Столична община, осведоми Новини.бг.Повече от половината жилища, кото се отопляват на твърдо гориво на са топлоизолирани и са строени преди 2000 година Агенцията споделя, че изследването потвърждава, че огромна част от тези семейства са наясно с вредата, която нанасят на околната среда с това отопление.

Въпросните семейства биха заменили отоплителните си уреди, в случай че месечните им разноски намалеят и  успеваемостта на екологичното отопление е по-голяма от сегашната.

Алтернатива на отоплението с твърдо гориво да природния газ, топлофикацията, климатика или пелетите. Разходите на Следствен отдел към окръжна прокуратура за замяна на отоплителните тела на семействата ще варират сред 1300 и 5300 лева на настрана домакинство.

Това изследване ще помогне на общината при взимане на бъдещи решения за понижаване на замърсяванията от твърдото горене и за планове за промяна на отоплителните съоръжения в жилищата.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР