Тази стъпка се налага заради зачестилите случаи на опасни фалшиви

...
Тази стъпка се налага заради зачестилите случаи на опасни фалшиви
Коментари Харесай

Патриотите от ВМРО повеждат битка срещу фалшивите новини

Тази стъпка се постанова поради зачестилите случаи на рискови подправени вести, които непосредствено заплашват националната сигурност на България. Епидемията от погрешни изявления придобива застрашителни размери, а фактът, че техни източници все по-често са политически лица, е въпрос, който визира и политическата непоклатимост в страната.

Ние Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация започваме изработването на закон, който да контролира наличието на материалите в интернет пространството, които към днешна дата не попадат под контрола на нито една институция. Подчертаваме, че това не е опит за цензура, а за реализиране на непорочност на осведомителния поток, която ще способства за по-добрата работа на всички медийни канали. В момента даже съществени малките екрани, уеб сайтове, радиа и вестници с ясна и транспарантна благосъстоятелност стават жертва на подправените вести. Те също се подвеждат и разгласяват публикации, излъчват репортажи и вършат дописки с погрешно наличие, основани на препечатки без явен източник.

Факт е, че в епохата на осведомителните технологии могат да се манипулират видеа, фотоси и звукозаписи. Това точно улеснява и основаването и разпространяването на подправените вести. Заглавия от вида „ Самолети скрито оставят мигранти на военните летища “ или „ В ход е проект за заселване на Странджа с бежанци “ и още по-абсурдните изказвания, че дребният рогат добитък в Ямболско се изтребва не поради чумата, а с цел да се освободят постройки за мигрантите, които Западна Европа ще ни върне, са рискови за вътрешната и за националната сигурност на страната. А появилата се информация за гибелта на баба Дора, откакто са евтаназирали козите ѝ, е мека казано неморална – тя е нечовечна и незаконна!

Ето за какво ние Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ сме безапелационни, че е назрял моментът да се напише обособен закон, който да вкара правила, които да слагат медиите в страната в равнопоставено състояние. Сега тези, които имат професионално отношение към новинарския поток, ясни притежатели и подписани с имената на създателите репортажи и публикации, търпят надзор и наказания. Онези обаче, които си разрешават да пускат погрешни вести за гибелта на известни персони, изказвания за политици, които не дават отговор на истината, и „ вести “, застрашаващи сигурността, посредством които от една страна извършват очевидни политически поръчки, а от друга генерират доходи по непочтен метод посредством подвеждаща информация, която кара хората да четат уеб страниците, остават изцяло безнаказани. И още нещо – те постоянно не заплащат налози в страната, с което ощетяват и държавния бюджет.

Тази порочна процедура би трябвало да бъде прекъсната. Екип от експерти към този момент работи по тематиката като съпоставя международните практиките в региона и ги съпоставя с актуалната законодателна уредба по тематиката в страната. Още при започване на новия политически сезон ние Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация ще предложим на съдружните ни сътрудници от Обединени патриоти и ГЕРБ и на всички други парламентарно показани партии нашите хрумвания за справяне с подправените вести и ще разчитаме на тяхното държавническо държание и поддръжка. Ако се постанова ще желаяме и съставянето на краткотрайна парламентарна комисия по тематиката.

Тук приказваме за регулация и бистрота на собствеността, филтър на осведомителния поток и ясни и точни правила при представянето на една тематика или смешка като „ вест “. Всички помним предаването на „ Ку-ку “ от началото на 90-те години на предишния век за повредата в АЕЦ „ Козлодуй “ и публичната нервност, която последва и то във времена, в които технологиите и обществените мрежи въобще не бяха навлезли в живота на българите. Днес, когато, макар всички регламенти на Европейски Съюз и вътрешнодържавни закони, даже персоналните ни данни са публично притежание, а фейсбук дава цялостен набор от фотоси и информация, посредством които всеки неприятел може да изфабрикува публикация или репортаж с погрешно наличие, остават незасегнати от в този момент настоящото законодателство.

Ние Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация постоянно сме заставали зад правата и ползите на българските жители и постоянно сме поставяли националния интерес над всичко. Нашата история, която води началото си от 1893 година, постоянно е била обвързвана със запазването на целостта, ползите и целите на България. Днес, ние Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация виждаме сериозна опасност за Родината ни, подбудена от нападателния и целеустремен поток подправени вести, които непосредствено удрят сигурността и спокойствието на българските жители. Няма по какъв начин да допуснем ползите на шепа политици или финансовото облагодетелстване на избрани лица, да бъдат водещи и да постановат вести с погрешно наличие, за персонална полза.

Нека не забравяме, че актуалните младежи живеят в интернет. Занемаряваната с години просветителна система, за жалост, лиши доста подрастващи от обективното умеене да вършат „ цедилка “ на материалите в интернет. Функционалната неначетеност, която е актуалния камшик на младежта, също е удобен фактор лъжливите „ вести “ постоянно да стават най-четените и популяризирани в мрежата линкове. Абсурдните имена на уеб страниците, от които потеглят, към този момент не вършат усещане на никого. Именно те обаче са без ясна благосъстоятелност, регистрирани през офшорни компании в трети контингенти.

На това би трябвало да се постави край! Живеем във века на високите осведомителни технологии и е извънредно време да изградим законодателна бариера (вкл. и благодарение на технологиите) за разпространяването на подправените вести.

Ние Патриотите от Вътрешна македонска революционна организация – Разузнавателна служба на ФРГ повеждаме борбата против подправените вести.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР