Тази сряда, от 20 ч. във фейсбук страницата на Списание

...
Тази сряда, от 20 ч. във фейсбук страницата на Списание
Коментари Харесай

LIVE в 8 със Списание 8!

Тази сряда, от 20 ч. във фейсбук страницата на Списание 8 сме поканили нашите другари Сиана и Иво (представихме ви ги обширно в Списание 8, бр. 5/2022 г.) от Близката плантация – стопанство за възстановително, органично градинарство.

С тях ще потърсим отговори на горещите въпроси накъде ни тласкат така наречен световни водачи в областта на храните. Политиките, които се организират в България, а и в цяла Европа, през последните години, водят до:
Масови банкрути на животновъди и земеделци; Спад със 100% на цената на земята в страната; Налагане на монопол в търговията със зърно, със семена и торове (а в случай че трендовете се запазят и до всеобщото изкупуване на земеделската земя в България – както към този момент това се случи в Украйна).Легализиране на така наречен нови ГМО храни, без даже да се изследва тяхното влияние върху здравето, върху природата и живота.Вече има изкуствени яйца, 3D пържоли, инсекти в храните. Масово се популяризират растения, отгледани в изби с хидропоника.
Какво ще ядат децата ни след броени години? Защо се прави всичко това?   Кой има интерес?Вярно ли е, че градинарството е най-опасно за „ световното стопляне “, както се твърди на Световния стопански конгрес? Как да опазим националния си суверенитет, който стартира от прехраната?Какво да създадем, с цел да не позволим на монополисти да управляват живота ни?Сиана е правист по обучение, създател по душа, войник на светлината и същински герой за независимост и правдивост. Със сигурност сте попадали на нейните къси видеа, с които изяснява вредата от ГМО и изгодите от чистото земеделие. Тя поддържа уеб страницата на „ Близката плантация “.

Иво е агроном с 25 години опит. Работил е за „ Байер “ и се е занимавал с пестициди. Още тогава вижда задънената улица, към която върви то. Модерното биологичното земеделие също смята за псевдо решение, тъй като то подменя химичните торове с биологични и продължава да експлоатира земята. Тогава открива възстановителното земеделие. След доста образования и книги, трансформира изцяло метода си на мислене. А откакто „ Байер “ купува „ Монсанто “, напуща и основава фамилната плантация.

Близката плантация работи в 3 посоки: отглежда чиста, здравословна и пълноценна храна, свързва децата със земята и популяризира възстановителното градинарство, с цел да има повече чисти градинари и да върнем здравето, храната и живота в личните си ръце.

Къде: фейсбук страницата на Списание 8
Кога: 6 март (сряда), 20 ч.
Кой: Сиана и Иво
Тема: Краят на хранителния суверенитет?

Видео визитка


Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР