Тази сряда испанците, търсещи отмора от мрачните времена на пандемията,

...
Тази сряда испанците, търсещи отмора от мрачните времена на пандемията,
Коментари Харесай

Награди за 2,4 млрд. евро ще раздаде традиционната испанска лотария

Тази сряда испанците, търсещи почивка от мрачните времена на пандемията, насочват вниманието си към една традиция, която повече от два века бележи началото на празничния интервал: огромната коледна лотария в Испания, известна като " El Gordo " или " Дебелия ".

Тя се организира годишно от 1812 година насам. Тази година ще бъдат раздадени награди на обща стойност 2,4 милиарда евро, което съставлява 70% от приходите от продажбата на билети, написа Асошиейтед Прес.

Спечелилият най-голямата премия получава 400 000 евро или към 328 000 евро след облагане с налози.

В дните преди
лотарията хората се редят на опашки с часове, с цел да си вземат билети за 20 евро. Някои ги купуват за себе си или като подарък за други. Колеги, родственици и другари постоянно събират пари, с цел да се снабдят с по-голям брой билети, и си дават обещание да поделят възможните награди.

Други
лотарии имат по-големи самостоятелни награди, само че испанската коледна лотария се дефинира като " най-богатата в света " поради общата сума на наградите.

По традиция деца от мадридското учебно заведение " Сан Илдефонсо " извикват номерата на наградените, последвани от радостни подиуми по улиците и в питейните заведения, където спечелилите честват с отворени бутилки пенливо вино.

Лотарията се ръководи от страната и подкрепя редица благотворителни действия.
 В Австралия падна рекорден <a href=джакпот " >
В Австралия падна рекорден
джакпот

Търсят щастливеца, спечелил $60 млн.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР