Тази среща е, за да представим едно ново и доста

...
Тази среща е, за да представим едно ново и доста
Коментари Харесай

Белгийска компания инвестира 1,1 млрд. евро у нас, открива над 10...

" Тази среща е, с цел да представим едно ново и много огромно желание от белгийската компания Avesta Battery & Energy Engineering. Става дума за желание за произвеждане на ново потомство твърдофазни литиево-йонни акумулатори, които намират необятно приложение в автомобилната промишленост, а също по този начин и в други технологии. Общият размер на капиталовото желание е до 1,1 милиарда евро за идващите от три до пет години, според от това по какъв начин се реализира инвестицията “, изясни премиеръ Денков.

 

" Проектът е един от най-големите планове за произвеждане на акумулатори в Европа и планува разкриване на фабрики в Стара Загора, Пловдив и Бургас. Това не е единствено инвестиция, а ангажимент към България, демонстрация на опцията за съдействие сред частния и публичния бранш, уточни Ношин Омар и добави, че страната ни е от стратегическо значение за компанията. Участието на България в Европейския алианс за акумулатори е от съществена значимост, което ни оказа помощ да вземем решението за вложения ", акцентира Омар.

 

Той заяви, че ABBE ще създава висококачествена продукция и ще понижи въглеродния отпечатък. " Става въпрос за произвеждане с ниски въглеродни излъчвания и най-вече зелена сила. Нашата визия излиза отвън произвеждане, а е обвързвана с кръговата стопанска система, ангажираме се и с преработване на батериите ", уточни представителят на белгийската компания. Той заяви, че като първи стадий е основаването на произвеждане в Стара Загора , където ще се вършат 10 гигавата акумулатори годишно с технологията на твърдите акумулатори.

 

" Ще се доближи до 20 гигаватчаса на втория стадий ", уточни Омар.

 

Заводът в Бургас ще преработва 50 хиляди тона акумулатори на година. " Това ще бъде най-големият цех от този тип на Балканите ", заяви Ношин Омар. " Технологията ще разрешава добиване на скъпи първични материали от повторната приложимост и това е един доста значим съставен елемент от визията на Европейската комисия. Ще поддържаме стеснен контакт с локалната общественост посредством основаване на претовареност и образование за нашите чиновници ", означи представителят на компанията.

 

Той уточни, че АBEE цели цели основаването на най-големия научноизследователски център за акумулатори в Европа, което ще сложи България на картата на нововъведенията.

 

" По този метод ще се усилят вложенията в производството на акумулатори, ще се усили задължението в този реформаторски бранш ", разяснява Омар.

 

Той добави, че инвестицията на компанията е освен бизнес начинание, а партньорство с българското държавно управление и народ.

 

Омар изрази благодарността си към премиера Николай Денков, както и на министрите на нововъведенията и растежа и на финансите, които са помогнали за реализиране на инвестицията. Благодарности бяха отправени и към ръководителя на Агенцията по вложенията Богдан Богданов, чиято поддръжка е била от извънредно огромно значение.

ФрогНюз
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР