Тази среща е доказателство, че Народното събрание като институция е

...
Тази среща е доказателство, че Народното събрание като институция е
Коментари Харесай

Майките питат - Колко пъти ни излъгахте, г-н министър

Тази среща е доказателство, че Народното събрание като институция е отворено за разговор. Това съобщи шефката на обществената комисия Светлана Ангелова от ГЕРБ при започване на срещата с протестиращите майки на деца с увреждания, откакто те се разочароваха на препоръчаното законодателство.

Нито един от нас няма интерес от опълчване, акцентира Ангелова, съгласно която тематиката е извънредно сензитивна. Според нея не би трябвало да има спекулации с проблемите на децата със специфични потребности. Трябва да се реализира най-хубавото съглашение с майките.

Социалният министър Бисер Петков напомни разискванията по законите. Беше направена цялостна готовност в МТСП, сподели той.

Самият министър съобщи, че му се е желало през днешния ден да се разисква готовият закон. Споразумение с майките обаче няма. Около 60 души в работната група са изказали мнение. Иначе работата по законодателните промени била интензивна, по думите на министър Петков.

Майките се ядосаха и прекъснаха думите на министъра. Колко пъти ни излъгахте, господин министър, попита ядосана майка. Недоволството на майките е тъй като на срещата не пристигна финансовият министър.

Вие не сте подготвени за нищо, счита майката. Тя напомни, че политиците са споделили, че проблемите им не са политически. Кой не ни е яхнал до момента, възкликна майката.

Аз си виждам в очите, отговори на общественият министър Бисер Петков. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР