“Тази среща беше важна за сверяване на часовниците. За мен

...
“Тази среща беше важна за сверяване на часовниците. За мен
Коментари Харесай

Проф. Румен Гечев: От БСП ще направим всичко възможно за решаване на проблемите пред България


“Тази среща беше значима за сверяване на часовниците. За мен беше значимо, че сътрудниците от другите парламентарни групи схващат какви са проблемите пред България. Но в пленарна зала и в парламентарните комисии ще се види кой какви позиции пази при разрешаването им. ” Това съобщи определеният за депутат от “БСП за България ” проф. Румен Гечев в предаването “Още от деня ” по Българска национална телевизия. 
Той бе безапелационен, че срещата сред четирите партии не е причина за образуване на коалиция и напомни решението на Българска социалистическа партия да не влиза в съюз с ГЕРБ и Движение за права и свободи.
“Няма по какъв начин да не усилваме бюджетните разноски, както вършат всички страни членки на Европейски Съюз, с цел да поддържаме обществената отбрана и помощта на компаниите такава, каквато е сега дори. Следващата година ще би трябвало да отидем на равнище на бюджетния недостиг сред 6% и 7%, какъвто е в Европа ”, разяснява проф. Гечев. Той позволи, че ще е нужно увеличение на държавният дълг на България, само че изясни, че той към момента е в пъти по-нисък от междинното равнище за Европейски Съюз.
“Ясна е диагнозата, ясно е какво би трябвало да се направи. Сега би трябвало да забележим кой ще го направи и с каква политическа поддръжка. От Българска социалистическа партия ще създадем всичко допустимо, в границите на нашите правила, да решим тези проблеми ”, уточни социалистът.
“Оръжието за Украйна ли би трябвало да бъде препъни камък - дали да работим за българския народ,  или ще изнасяме оръжия за Украйна? Ние сме срещу разпалването на военни спорове. Искаме спокойно решение и каквито и оферти да има, ние няма да ги подкрепим. Избрани сме, с цел да работим за българския народ, а не да решаваме непознати геополитически проблеми ”, безапелационен бе проф. Румен Гечев.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР