Тази схема не е нова и очевидно ще продължи да

...
Тази схема не е нова и очевидно ще продължи да
Коментари Харесай

Дори не сте предполагали докъде стигат дългите пипала на русофилите

Тази скица не е нова и явно ще продължи да се употребява сполучливо и отсега нататък
Вероятно си спомняте, че по случая Румен Спецов и неговата „ Гранекс Трейдър “, България пи една чаша студена вода за над 1 млн. лв. източено Данък добавена стойност.

При основаната от Малинов и Асенов „ Праймедия “, точните числа занапред ще се обясняват. Последният път, в който компанията е оповестила финансовите си резултати, е бил преди две години. От тях излиза наяве, че има данъчни отговорности за над 5 млн. лева и неплатени заеми
Каква е точната цифра към днешна дата, може единствено да се гадае.

Прави усещане, че от години компанията е на перманентна загуба. На процедура това прави събирането на налозите и заемите задача невъзможна.
Едва ли е изненадващо, че при по този начин създалата се обстановка, двамата пробват да се избавят от компанията.

Вероятно сте наясно с обстоятелството, че това нито са първите, а надали ще са и последните родни предприемачи, опитващи се да се отърват от компанията си посредством малка врата в закона.
Обикновено в ролята на купувачи биват вкарвани психологично заболели хора или необразовани роми.

В случая с „ Праймедия “ врътката била осъществена на два стадия. Първо мъж от Видин става неин притежател. Преди време той се подвизавал като футболист из второразрядните родни тимове. Малко откакто му бива трансферирана от русофилите, той си намира различен сътрудник – никому незнайният Марио от София.

На пръв взор той наподобява като типичен нещастник, който против някой лев е подготвен да си „ купи “ всяка закъсала компания. Въпросният Марио се е сдобил с още десетина сдружения с всевъзможни предмети на активност единствено през последните няколко месеца.
Вероятно се досещате, че общото сред тях е, че всички те са с колосални задължения и загуби.

„ Праймедия “ е част от обвиняването за шпионаж в интерес на Русия, което бе повдигнато против ръководителя на съдружие „ Русофили “ Николай Малинов.
Криминалисти показват, че Малинов е взел участие в скица за пране на пари, обвързвана с съветския олигарх Константин Малофеев и опит за основаване на организация, която да върне страната ни в проруска орбита посредством работата си за обществото „ Двуглав орел “ на генерала от Комитет за Държавна сигурност (на СССР) Леонид Решетников.

Шефът на банкрутиралата КТБ Цветан Василев, който забегна в Сърбия, също взел участие в опита да извади страната ни от Европейски Съюз и НАТО.
Съгласно проекта съветските приятели трябвало да овладеят предприятията,, следени от Василев, а с облагата от тях да се купят медии и да се направи политическа партия, която да окаже директно въздействие върху политиката на страната ни.

При реализацията на схемата и похарчването на плануваните за задачата стотици милиони евро, полята на медиатор трябвало да бъде изиграна от Малинов.
Основаната от него и в следствие трансферирана на Асен Асенов „ Праймедия “ трябвало да дава отговор за основаването на русофилска медийна империя.

На духналия в Сърбия Цветан Василев. През 2014 година компанията опитва да купи против сумата от 32 млн. лева банкрутиралата ТВ. При оповестяването на договорката Асенов се хвали, че малкия екран ще бъде управлявана от приятеля му Николай Малинов, който по това време се пъчи в интервютата си като издател на аления вестник „ Дума “ и от години представител за Балканите на редица съветски малките екрани.

Формално разпространяването на московските канали бива поверено краткотрайно на Асенов, с цел да не се отклонява Малинов от активността му като началник на русофилите.
В собствен отчет до центъра в Москва, Малинов отбелязва, че договорката по този начин и не се реализира поради съпротивата на управляващите.

Малко преди този момент проверяващите засичат превод от милиони евро от компанията на олигарха Малофеев към следена от Малинов компания.
Дейността на „ Праймедия “ последователно стартира да замира, откакто похарчването на колосалната сума е осуетено. Започналите да се натрупат големи загуби и задължения, постанова компанията да бъде трансферирана на Марио.

Това надалеч не е първият злощастен опит с телевизия на тандема Малинов-Асенов.
През 2002 година двамата нашумяват с покупката на бургаската „ Рент тв “, чийто дотогавашен притежател Емил Райков минава в конспиративност поради необслужван банков заем. Телевизията също има големи задължения.

Тук в приложимост още веднъж влиза муле, този път в лицето на рускинята Елена Сборщик. Тя първа купува малкия екран, а при препродажбата й на Малинов, резервира за себе си задълженията й. тази хитра скица обаче по този начин и не оказа помощ на медията и напълно скоро, след озоваването й в ръцете на русофилите, тя бива тихомълком закрита.
Източник: Уикенд
Източник: kliuki.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР