Тази седмица, в неделя, искаме дебат по вота на недоверие,

...
Тази седмица, в неделя, искаме дебат по вота на недоверие,
Коментари Харесай

ГЕРБ иска дебати за вота на недоверие в неделя

Тази седмица, в неделя, желаеме спор по вота на съмнение, гласоподаване желаеме в понеделник. Това съобщи пред публицисти в коридорите на Народното събрание ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.

Тя изясни, че упорстват по допустимо най-бързия метод да се разиска вотът и да се пристъпи към гласуването му. Според правилника на Народното събрание гласуването на плана за решение се организира не по-рано от 24 часа след привършване на разискванията.

Вчера 59 депутати от ГЕРБ-СДС внесоха избор на съмнение към държавното управление с министър председател Кирил Петков.

По думите на Атанасова от " ръководещата тройна коалиция “ слагат условия за деня на разисквания по вота на съмнение. " Не можели в неделя, не можели в понеделник, не можели във вторник, но за какво в почивен ден ще се разискват такива неща “, добави тя.

Във връзката с избора на нов ръководител на Народното събрание ръководителят на ПГ ГЕРБ-СДС сподели, че няма единодушие сред парламентарните групи по кое време да се състои. Единствено има единодушие, че следва да се организира по процедурни правила. Аз съм изготвила такива процедурни правила, ще ги внеса в деловодството, уточни още Атанасова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР