Тази седмица в медиите се появиха съобщения, че здравето на

...
Тази седмица в медиите се появиха съобщения, че здравето на
Коментари Харесай

Съдбата на Путин: Или ще умре от старост, или с куршуми в гърба

Тази седмица в медиите се появиха известия, че здравето на съветския президент Владимир Путин се „ утежнява “ и че той още веднъж има рак. Съдейки по слуховете, Путин ще се подложи на нов курс на лекуване през март. След гласоподаване, извършено през 2021 година, към този момент е допустимо 70-годишният Путин да бъде определен за още два мандата, евентуално да остане на власт, до момента в който навърши 84 години. 

Тъй като войната в Украйна е към този момент втора година, английското издание на Daily Express интервюира експерти и политици, като ги пита какъв ще е краят на съветския президент и при какви условия той може да напусне поста си.

Здравето на съветския президент провокира доста спекулации през годините, в това число изказвания, че има болест на Паркинсон и пътува с доктор, лекуващ рак на щитовидната жлеза.

Но Путин въпреки всичко съумява да резервира здравето си в загадка. Бившият съветски народен представител Иля Пономарев, който в този момент живее в заточение в Украйна, означи, че множеството политици са много откровени, когато се кандидатират за президент, само че „ защото Путин в никакъв случай не се е кандидатирал на същински избори, той не е трябвало да бъде открит “.

Идеята Путин да подаде оставка беше считана за " невъзможна " от Пономарев.

Нейт Сибли, основан във Вашингтон експерт по корупция, счита, че Путин евентуално ще почине на поста си " или от напреднала възраст, или с патрони в гърба " макар голямото си положение.

„ Едно нещо, което можем да предвидим с по-голяма сигурност, е, че за разлика от доста богати руснаци, Путин не възнамерява да се отдръпна спокойно в имение на френската Ривиера с любовниците си “, сподели Сибли.

Въпреки че се твърди, че Путин печели скромните £120 000 на година и живее в относително дребен апартамент, съгласно финансовите му доклади за 2020 година съветският президент се счита за един от най-богатите хора в света. Състоянието му се прави оценка на 170 милиарда паунда.
 Владимир Путин, Александър Лукашенко Среща сред Путин и Александър Лукашенко 
„ Той наблюдаваше от близко по какъв начин други някогашни руски водачи се опитваха да се измъкнат от властническите режими и се провалиха. Това, че първокласните артикули могат да бъдат купени с огромно благосъстояние, стана по-малко значимо за Путин през годините от това, което той може да управлява “, отбелязва Сибли.

„ Други със лични упоритости може да желаят да го видят лишен от власт, гниещ в килия или клатещ се от дирек на лампа. Каквото и да е бъдещето му, то надали ще е щастливо “, споделя специалистът.

Антъни Бър, специалист по връзки с обществеността в Burr Media, който е живял както в Обединеното кралство, по този начин и в Русия, допусна, че е малко евентуално Путин в миналото да се отдръпна. Но в случай че това се случи, ще бъде или по неговите условия, или по здравословни аргументи.

" Путин ще бъде президент толкоз дълго, колкото желае или здравето му разрешава. Няма да се изненадам, в случай че почине на работа. Той няма да се откаже елементарно и кой може да го в профил? Никой. За последните 23 години той съумя да отстрани всевъзможни закани с всевъзможни средства “, напомни Бър. И добави, че всички високи постове в държавното управление на Руската федерация са били заети от негови „ другари “ още от службата на Путин в Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и че той съумя да промени Конституцията по време на ръководството си, което му разрешава да ръководи за неопределен срок, трансформирайки модерна Русия „ в същинска автокрация “.

Бър акцентира, че единствено самият Путин и лекуващите го лекари знаят истината за здравословното му положение, като добави, че Путин основава облик на „ мощен човек “, който „ просто не се разболява “, изключително по време на войната, когато руснаците са все по-често обезпокоени и търсещи водач на стабилността си.
 Президент на Руската федерация, Владимир Путин, президент на Русия Президентът на Руската федерация малко преди началото на войната в Украйна 
Д-р Роджър Геволб, политически специалист и основен изпълнителен шеф на Fairmoney.com, също назова здравето на Путин „ главен предразполагащ фактор “.

Той означи, че е мъчно да се реши, изключително от разстояние и посредством медиите, за действителното психическо или физическо здраве на огромна социална фигура.

„ Разбира се, с всички многократни доказателства, към момента е невероятно да се каже, че президентът Путин не е кадърен за служба “, доктор Геволб счита за явно, че съветският президент има съществени здравословни проблеми, само че е невероятно да се реши какъв брой сериозни са те са към работата му и към престоя му на поста.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР