Тази седмица столицата е домакин на София гейм уийк“. Събитието

...
Тази седмица столицата е домакин на София гейм уийк“. Събитието
Коментари Харесай

Столицата е домакин на „София гейм уийк“

Тази седмица столицата е хазаин на „ София гейм уийк “. Събитието е значимо за София. На него младежите имат опция да покажат своя гений и опит. Нашият град се утвърди като мощно развъртян в бранша на IT технологиите. Това сподели кметът на София Йорданка Фандъкова в одобрение на провеждащата се в града „ София гейм уийк “ в наличието на Н.Пр. посланика на Франция у нас господин Льобедел и на Германия Н.Пр. господин Салбер, оповестиха от общината.

 2019-01-22-%d1%81%d1%82%d0%be%d0%bb%d0%b8%d1%86%d0%b0%d1%82%d0%b0-%d0%b5-%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%b0%d0%ba%d0%b8%d0%bd-%d0%bd%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%84%d0%b8%d1%8f-%d0%b3%d0%b5%d0%b9%d0%bc-%d1%83 По думите на кмета Фандъкова в последните години София се утвърди като районен център на осведомителни и информационни технологии с над 40 000 заети в IT бранша. Информационните технологии са измежду най-бързо разрастващите се промишлености като образуват 5.7% от стопанската система на града.

Производството на видеоигри заема над 20% от стопанската система. „ Убедена съм, че тези триумфи на града се дължат главно на няколко обстоятелството – високообразованите хора, които работят тук, вложенията в обществена инфраструктура и развиването на стопанската система. Смятам, че експертите и новаторските младежи са огромният капитал на София “, сподели кметът Фандъкова.

За Столичната община развиването на бранша на IT технологиите значи нови работни места. За да насърчи и развива този бранш, Столична община стартира да провежда хакатони, на които се слагат съответни задания, а по-късно се оказва помощ на спечелилите да развият своите хрумвания. Вече има няколко стартъпа, които се родиха след хакатоните.

„ София гейм уийк “ се провежда от посолствата на Франция и Германия и ще се организира в три поредни дни в културните институти на Франция, Германия и Полша. Подобни начинания предизвикат мисленето, творчеството и изобретателността у младежите и предизвикват креативното търсене и образованието на младежите.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР