Тази седмица стана ясно, че китайския интернет консорциум NetEase и

...
Тази седмица стана ясно, че китайския интернет консорциум NetEase и
Коментари Харесай

NetEase се ядосаха на Blizzard, представят първи кадри от „китайския WoW“

Тази седмица стана ясно, че китайския интернет консорциум NetEase и американския издател Activision Blizzard дългогодишното си партньорство, откакто не са постигнали съглашение по подновяването му. Не е ясно кой тъкмо е виновника за това, като всяка от страните набеждава другата за виновна за скъсването на връзките им. NetEase се явява издател на игрите на Blizzard в Китай и след 24-ти този месец локалните геймъри ще бъдат лишени от онлайн функционалността на игрите на студиото.

Скоро след публикуването на новината от страна на Reuters, NetEase излязоха със своя позиция на случилото се, в която декларират, че през ноември Blizzard са им съобщили, че след 24.01.2023 тяхното съдействие ще е в историята. Този месец Blizzard China уведомява NetEase, че ще търси различен локален сътрудник, само че очевидно договарянията с други китайски компании са претърпели крах, което води до настояването на Blizzard съдействието им да бъде удължено с още половин година, до момента в който намерят техен заместител, пишат NetEase в изказване, представено от WoWhead. Според тях, Blizzard търсели крактосрочен интервал на партньорство от три години при неизгодни условия за отсрещната страна, включващи нереципрочност на отговорностите, непочтеност и други условия. Освен, че двете компании късат връзки, по-рано тази седмица NetEase оповестиха, че ще изпразнят офисите, които дават отговор за поддръжката на интервенциите на Blizzard, а дружно с това и проведоха особено събитие, на което натрошават на части скулптура на орк от World of Warcraft.

Това обаче не е всичко. По време на разрушаването на орка, NetEase раздавали чаши специфичен чай, брандиран, като Blizzard Green Tea. Wowhead, че „ зелен чай “ (или по-конкретно фразата Green Tea Bitch – luchabiao) се употребява в Китай също и като афектиран диалект за някой (обикновено жена), който наподобява почтен, честен и спазващ обичайните полезности, само че е тъкмо противоположното. Кой е отговорен в тази ситуация е мъчно да се дефинира, само че през ноември, когато стана ясно, че пътищата на двете компании се разделят, изпълнителният шеф на NetEase Саймън Жу насочи язвителна забележка във връзка с компанията по какъв начин един ден разработчици и геймъри ще схванат какъв брой щета може да нанесе един простак, визирайки може би шефа на Activision Blizzard Боби Котик. Междувременно по-рано този месец NetEase показаха своя отговор на World of Warcraft с името Tarisland. Заимстванията са очевидни и евентуално ще удовлетворят до някаква степен осиротелите локални фенове на играта. Какво ще се случи с другите играчи изобщо не е ясно. Както не е известно какви ще са загубите на Activision Blizzard от напускането на китайския пазар. Засега е известно, че Diablo Immortal ще продължи да се поддържа за китайските геймъри. Интересно ще е и да се види позицията на Microsoft по въпроса. Компанията е в развой по придобиване на Activision Blizzard и въпреки да има известни пречки пред привършване на договорката, то залозите са, че в последна сметка те ще съумеят да я осъществят.

Коментирайте публикацията в нашите. За да научите първи най-важното, харесайте страницата ни във, и ни последвайте в и или изтеглете приложението на Kaldata.com за, и!
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР