Тази седмица сме в пика на вълната. Другата седмица ще

...
Тази седмица сме в пика на вълната. Другата седмица ще
Коментари Харесай

В пика на COVID вълната сме, обяви проф. Витанов и разкри кога ще го преминем


Тази седмица сме в пика на вълната. Другата седмица ще го преминем. Ако невъзмутимо изчакаме наложените към този момент ограничения, ще тръгнем надолу. Това сподели в предаването " Лице в лице " по БТВ математикът проф. Николай Витанов във връзка разпространяването на ковид в България.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 31953
Нашите сметки демонстрират, че оттук насетне не се чакат основни нараствания. В огромните области Пловдив, Варна и Бургас 7-дневната заболеваемост спада, а в София се чака спадът да стартира идната седмица. Новите ограничения са къс период на деяние – тъкмо едвам бъде пречупена вълната, по-късно ще бъдат махнати, съобщи проф. Витанов.

Той уточни, че не вижда особени проблеми да се понижи срокът на карантината от 10 дни на по-малко, изключително откакто има индикации, че вълната стартира да се пречупва.

Математикът предвижда, че тотално затваряне на учебните заведения няма да има.

За септември - октомври има два разновидността - или ще си изкараме една вълна като сегашната, или ще пристигна нов подвариант от Индия. В края на есента и началото на зимата се чака още да вълна, само че не чакам тя да е по-силна от тази от предходната зима, разяснява проф. Николай Витанов.

Той прикани служебния министър на опазването на здравето, в случай че може, да убеди хората да се имунизират против COVID-19.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР