Тази седмица сме в пика на COVID вълната. Това каза

...
Тази седмица сме в пика на COVID вълната. Това каза
Коментари Харесай

Проф. Николай Витанов: В пика на COVID вълната сме

Тази седмица сме в пика на Коронавирус вълната. Това сподели в предаването „ Лице в лице “ по bTV математикът проф. Николай Витанов.

По думите му оттук насетне не се чакат основни покачвания.

Той съобщи, че във Варна, Бургас и Пловдив е почнал спад, а в София има задържане на броя на случаите.

Според него ограниченията дават резултат и се чака идната седмица да стартира спадът на инфектираните.

В по-малките области към момента има растеж и чака се сбит спад, добави проф. Витанов. Той означи, че не вижда проблем да се промени срокът на карантината от 10 дни на по-малко.
„ Ако посрещнем началото на образователната година с ниски стойности – под 50 нови случая дневно, тогава няма да има проблеми при започване на образователната година, че и октомври месец, че и доникъде на ноември. Но тотално затваряне на учебни заведения, нещата, които бяха в предходните талази, към този момент няма да има “, съобщи математикът.
По отношение на идната Коронавирус вълна, проф. Витанов съобщи, че тя се чака в късната есен или началото на зимата, само че не се чака да страдаме повече, в сравнение с предната зимна вълна.
„ Като пристигна септември, октомври и хората, като се съберат в закрити пространства огромно количество, има два разновидността – или ще си изкараме една нова вълна с сегашния вирус, или ще ни пристигна това, което сега се образува в Индия, като нов вид, който е по-заразен от този ", добави проф. Витанов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР