Тази седмица се състоя анонсът на новите смартфони Samsung Galaxy

...
Тази седмица се състоя анонсът на новите смартфони Samsung Galaxy
Коментари Харесай

5G модемите на Intel ще дебютират в смартфоните следващата година

Тази седмица се състоя анонсът на новите смарт телефони Samsung Galaxy серия S. Единият от тях идва с вграден 5G модул, създаден от самата компания. Intel също стартира да предлага дребни партиди 5G модеми на своите клиенти. Хардуерът е с партиден индекс  XMM 8160 . Той ще поддържа LTE мобилните мрежи и по-стари технологии за връзка. Това значи, че производителите на смарт телефони няма да има потребност да търсят в допълнение място за два обособени чипа. 5G модулът на Intel обаче се чака да се появи в готовите артикули чак в първата половина на 2020-та година.

Apple постоянно употребява хардуера на Intel, тъй че в случай че компанията желае да показа телефони с новите 5G модеми, очевидно ще би трябвало да изчака една година. Ние към този момент знаем, че Apple създава нови по-мощни мобилни процесори, тъй че вероятността за 5G iPhone през 2020 е напълно действителна. А тогава доста производители ще са показали на пазара мобилни устройства с поддръжката на 5G. Все отново би трябвало да се има поради, че технологията е напълно нова и няма да има огромно значение за потребителите в първите месеци. Появата ѝ в българските градове най-вероятно ще стане след 2020 година.

Заедно със Samsung, още доста компании ще показват своите първи 5G устройства тази година. Някои от тях ще бъдат ще дебютират още идната седмица, по време на MWC 2019. Разбира се, огромна част (ако не всички) ще бъдат употребяват 5G модемита на Qualcomm.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР