Тази седмица се появиха нови доказателства за нарастващите икономически щети

...
Тази седмица се появиха нови доказателства за нарастващите икономически щети
Коментари Харесай

По-голямата част от света е в сериозна рецесия

Тази седмица се появиха нови доказателства за възходящите стопански вреди от пандемията на ковид и напъните за преодоляване на международната криза.

В Съединени американски щати още три милиона са поискали компенсации за безработица, а нивото на безработица е повишено до съвсем 15% - най-високият до момента растеж от началото на статистиката за безработица в страната, оповестена за първи път през 1948 година

В последната си прогноза Европейската комисия разгласи спад на икономическата интензивност от 7,5% през тази година. През идната година стопанската система на Европейски Съюз ще се свие до равнища, по-ниски от това през 2019 година.

Сега не предстои на подозрение, че Съединени американски щати, Европейски Съюз и по-голямата част от света са в разгара на доста остра криза. Съществуват и опасения какъв брой безапелационно ще бъде възобновяване от нея.

Колкото по-дълго продължи сериозната обстановка, обвързвана с пандемията, толкоз по-голям е рискът предприятията, лишени от доходи, да не могат да оцелеят и да се възстановят. За служащите по-дългите интервали на безработица могат да затруднят намирането на нови работни места.

Ако обаче здравната рецесия отшуми скоро и комерсиалният свят може умерено да се върне към относителната нормалност на работа, трайните стопански вреди могат да бъдат смегчени.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР