Тази седмица Samsung представи план за инвестиции в размер на

...
Тази седмица Samsung представи план за инвестиции в размер на
Коментари Харесай

Samsung създава 80 000 нови работни места с инвестиция от 356 млрд. долара

Тази седмица Samsung показа проект за вложения в размер на над 350 милиарда $ в своята активност и основаването на десетки хиляди работни места в идващите пет години.

Въпреки несигурната във връзка с икономическа среда, която се ускори от продължаващите проблеми с веригите на доставки и войната в Украйна, южнокорейският конгломерат разгласи, че ще влага 450 трлн. вона (356 милиарда длара) до 2026 година, най-много в съществени свои бизнеси, като произвеждане на чипове и биофармацевтика. Сумата е с 30% по-голяма, спрямо изхарчените средства в предходния петгодишен интервал.

По-голяма част от вложенията — 360 трлн. корейски вона (285 милиарда долара), ще бъдат вложени в Южна Корея. От компанията не прецизираха къде ще бъдат вложени останалите средства.

Компанията също по този начин стартира да наема интензивно хора, като ще сътвори 80 000 нови работни места до 2026 година, "или по към 16 000 позиции на година, " се споделя в изказването. Преди това задачата й беше да генерира 40 000 работни места в интервала 2021 – 2023 година

По-голяма част от новите работни места се чака да бъдат в Южна Корея. Технологичният колос също по този начин разполага с центрове за развойна активност по целия свят, включително в Обединеното кралство, Съединени американски щати, Канада и Филипините.

Samsung е известна най-много с подразделението си за произвеждане на електроника и неговите смарт телефони и тв приемници. В последните години компанията натъртва повече на ролята си на снабдител на полупроводници, на фона на дефицита в международен мащаб.

Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР