Тази седмица новините за заводския тим на Хюндай в световния

...
Тази седмица новините за заводския тим на Хюндай в световния
Коментари Харесай

Крейг Брийн се връща в Хюндай?

Тази седмица новините за заводския отбор на Хюндай в международния рали шампионат валят една след друга, като занапред следва да разберем коя от тях ще се окаже вярна и коя - не. В края на този сезон Хюндай се раздели с Оливър Солберг, на който му беше казано, че няма да получи нов контракт и с Ойт Танак, който разгласи, че напуща година преди края на договора му.

Така Хюндай остана с Тиери Нювил и Дани Сорди, само че договорът на испанеца също изтича в края на 2022 година, а идващият сезон започва след по-малко от 3 месеца. И отборът несъмнено има потребност от нови водачи.

Вече се появи информация, че Есапека Лапи ще премине в Хюндай, като се чака финландецът да подпише 2-годишен контракт и да кара с цялостна стратегия, т.е да заеме мястото на Танак.
 Хюндай откри заместител на Танак Хюндай откри заместител на Танак
Но по-голямата изненада ще е в случай че Крейг Брийн се върне в отбора, откакто подписа в края на 2021 да е първи водач на М-Спорт. Ирландецът подписа контракт за две години с М-Спорт след мощните си представяния за Хюндай, където караше с лимитирана стратегия. Но тази година Крейг направи прекалено много неточности, а в надпреварите, в които няма произшествия скоростта му е надалеч от тази на водачите. Брийн беше подложен на критика от шефовете на отбора, само че Малкълм Уилсън и Ричард Милнър до момента не се отваряли дума за предварителното му освобождение.
 В Тойота разискват дали да вземат Танак В Тойота разискват дали да вземат Танак
Предполага се, че Брийн още веднъж ще кара с лимитирана стратегия в Хюндай и ще си дели третата кола на отбора с Дани Сордо, т.е ще размени Оливър Солберг и се чака, че Брийн ще получи най-малко 8 ралита следващата година, а Сордо - най-вече 6.
 Ойт Танак напуща Хюндай Ойт Танак напуща Хюндай
Ако тези решения на Хюндай се потвърдят, то огромният губещ ще е Андреас Микелсен, някогашен фабричен водач на отбора и международен първенец в WRC2 за 2021 година, който се смяташе за любимец за мястото на Танак. Но пазарът на водачи в WRC несъмнено не е затворил и се чакат още забавни решения.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР