Тази седмица колективът на стартъпа заплаши да напусне поради внезапното

...
Тази седмица колективът на стартъпа заплаши да напусне поради внезапното
Коментари Харесай

Инженерите на OpenAI печелят до $800 000 и изиграха ключова роля в завръщането на Сам Алтман

Тази седмица колективът на стартъпа заплаши да напусне заради неочакваното премахване на основния изпълнителен шеф.

Технологичната промишленост е известна с високите си заплати, като някои чиновници в компании като Meta, Гугъл и Amazon печелят годишно шестцифрени суми. Въпреки че съгласно Bloomberg, цитирайки платформата Levels.fyi, инженерите, фокусирани върху изкуствения разсъдък, могат да заработват 8% -12,5% повече от другите инженери.

В OpenAI инженерите получават сред $200 000 и $370 000 съгласно обявите за работа, като някои високоспециализирани позиции оферират към $450 000. Заплатата обаче не включва бонуси или награди за акции, които могат да приближат общите доходи до $800 000 на година.

Благодарение на взрива на изкуствения разсъдък, фирмите се концентрират върху намирането на специалисти по машинно образование и защото не доста хора схващат технологията, фирмите им дават както високи заплати, по този начин и въздействие. Според The ​​New York Times някои откриватели на изкуствения разсъдък могат да печелят близо милион $ годишно.

В OpenAI тези чиновници изиграха основна роля за завръщането на Алтман на поста основен изпълнителен шеф след непредвиденото му овакантяване в петък.

В петък бордът на OpenAI в профил Сам Алтман като основен изпълнителен шеф с аргумента, че „ той не е бил поредно прям в връзките си, възпрепятствайки способността на борда да извършва своите отговорности “. След реакция от страна на вложителите и чиновниците, бордът на шефовете в началото обмисляше да върне Алтман назад, само че в последна сметка разгласи окончателното му овакантяване и назначи нов претендент на позицията – този път това беше Емет Шиър, който оглави Twitch.

Изпълнителният шеф на Microsoft Сатя Надела разгласи известно време по-късно, че Алтман и неговият екип ще се причислят към корпорацията, с цел да оглавят ново изследователско ИИ-подразделение.

Повече от 500 чиновници на OpenAI разгласиха отворено писмо с искане за връщането на Сам Алтман и уволнението на членовете на борда, а най-интересното е, че измежду подписалите се е и Иля Суцкевер, който е основният академик и преди беше упрекнат, че е инициирал уволнението на Алтман и който беше „ свикан “ от самия Илон Мъск. Ако настояванията на чиновниците не бъдат изпълнени, тогава OpenAI може да загуби съвсем целия си личен състав, който заплаши да напусне и дружно с Алтман да отиде в Microsoft (според The ​​Wall Street Journal, компанията сега има към 770 служители).

В последна сметка OpenAI съобщи, че е постигнал „ кардинално съглашение “ да върне Алтман назад в стартъпа като основен изпълнителен шеф.


СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР