Тази седмица изненадващо видяхме следващото попълнение в епичната поредица Call

...
Тази седмица изненадващо видяхме следващото попълнение в епичната поредица Call
Коментари Харесай

Поглед върху енджина на новата игра Call of Duty: Modern Warfare

Тази седмица изненадващо видяхме идващото попълнение в епичната поредност Call of Duty. Новата игра, Modern Warfare, излиза през октомври и претендира, че може да предложи радикално друго прекарване от своите прародители. В него обичаният на почитателите воин Капитан Прайс се придвижва на съвременно полесражение, преживявайки кошмара на Средния изток или елиминирайки терористи в централен Лондон. Разработчикът Infinity Ward обаче желае да насочи погледа към новата технология, захранваща играта. Новото видео е направено напълно благодарение на подпора PlayStation 4 Pro . Без CGI допълнение на фрагменти или снимане отвън енджина. Това, което виждате, това би трябвало да играете и през октомври.

Новата Call of Duty подхваща радикално друг метод от другите игри от поредицата на тематика хармония. Целият енджин е модифициран, с цел да пресъздаде акуратен фотореализъм с помощта на първокласна система на рендриране, която се възползва от опциите на фотограметрията. Това е науката, която оказва помощ да се цифровизират действителни обекти, от формата до образните им характерности, посредством тяхното сканиране.

Modern Warfare трансформира всичко – от околната среда (визуализира се всяко камъче от огромните купчини) до репликирането на истински оръжия и съоръжение (до степен керамичния финиш). Целта е правдиво предаване на действителността, което изисква забележителен хардуерен запас. Новите логаритми на енджина разрешават на визуализирането на подиуми с многочислени тълпи в действително време (като тези, показани на видеото).

Осветлението също е минало през забележителен ъпдейт. Както доста други заглавия, COD: Modern Warfare също ще вкара функционалностите на Nvidia RTX видеокартите. Освен това всеки източник на светлина в сцените се третира като обособен размер (подходът се назовава Volumetric Lighting), като разработчиците имат опцията да контролират даже плътността на атмосферата. Резултатът е извънредно реалистично пресъздаване на прахуляк, симулация на влага и мъгла. Ще можете да се любувате и на слънчеви лъчи в сумрака, които за първи път се симулират в действително време. Съчетанието на разнообразни цветове и светлини води до разнообразни цветни нюанси и даже отражение на светлинни лъчи от самата атмосфера (което ще си проличи, когато карате автомобил в мъгла). И всичко това е вградено на най-ниското равнище на софтуера – на лични компютри няма да имате опция да изключите тези настройки.

За първи път се употребява и по този начин нареченото „спектрално рендриране“, с което системата симулира придвижването на светлинни лъчи отвън забележимия набор. Това значи, че може да се пресъздава даже инфрачервено лъчение. Infinity Ward изяснява, че за тях най-важно е симулирането на осветяване. Тъй като потреблението на инфрачервени очила е значима част от геймплея, то е пресъздадено колкото се може по-реалистично. Ако насочат светлина към вас, до момента в който ги носите, ще бъдете краткотрайно ослепени.



Infinity Ward загатна, че радикална смяна е направена и в зареждането на огромни игрални карти с помощта на специфична „система за хибриден стрийм“. Call of Duty се слави с обширни местоположения за игра, само че новото заглавие ще придвижи прекарването на друго равнище. Принципно на мястото към играча непрестанно се презарежда несъмнено количество информация, като посоката ви на взор диктува какво да се пресъздава на момента. Това е функционалност, вградена за оптимизация, и разрешава потреблението на неведнъж по-големи карти за мултиплеър, богати на подробност.

По думите на студиото новият енджин се създава от пет години и работата на Infinity Ward се споделя с други огромни разработчици като Sledgehammer и Raven Games. Този енджин е особено усъвършенстван за идващото потомство конзоли, което се чака да дебютира идната година. Едновременно с това актуалният хардуер също може да извършва новата игра с над 60 фрагмента в секунда, което е минимално условие за този род. Eurogamer имаше опцията да тества Modern Warfare в стадий на ранен достъп, т.е. без спомагателните оптимизации, които ще бъдат направени от разработчиците. По техни думи заглавието към този момент върви с над 60FPS, като употребява динамична смяна на резолюцията в напрегнати моменти. Infinity Ward обаче желае да отстрани тази функционалност, с цел да може наличието да се пресъздава непрестанно в 4К формат и да не се губи подробност. Идеята е брилянтна игра с нереално добър енджин и за момента студиото се оправя добре.
Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР