Тази седмица излезе една автобиография, която бързо би рекордите за

...
Тази седмица излезе една автобиография, която бързо би рекордите за
Коментари Харесай

3 книги за уикенда

Тази седмица излезе една автобиография, която бързо би върховете за най-бързо продавана нехудожествена книга - Spare на принц Хари. Докато чакаме възможното й издаване на български, поглеждаме към три други биографични книги.

" Коко Шанел. Животът на една легенда "

Chanel един от най-известните марки в света. Каква обаче е историята зад една от най-успешните фешън марки в света? Джъстин Пикарди ни води години обратно до манастира, където израства дребната Габриел Шанел до прословутата улица " Камбон ", където се раждат някои от най-знаковите й модели облекла, аксесоари и парфюми.
 Снимка 602296

Книгата дава обещание да е най-пълната и същинска история на Коко, основана на изследвания и изявленията с родственици, чиновници и познати на дизайнерката.

Изд. Enthusiast, 40 лева

" Опенхаймер. Американският Прометей "

Докато чакаме кино лентата за наречения татко на атомната бомба Опенхаймер с присъединяване на Килиън Мърфи в основната роля, на български се появява и книгата, на която е основан кино лентата на Кристофър Нолън. Биографията на Кай Бърд и Мартин Шъруин неслучайно е удостоена с " Пулицър " поради задълбоченото проучване на живота и делото на Роберт Опенхаймер.
 Снимка 602295

Гениален физик, той е мозъкът зад известния план " Манхатън ", чийто плод е основаването на атомната бомба. Опенхаймер обаче мъчно се оправя с следствията от изобретението си, а позициите му го вършат жертва на комунистическите репресии в Съединени американски щати.

Изд. Сиела, 39.90 лева

" Фрида "

Едва ли има жена художник, чийто облик и произведения да са по-разпознаваеми от тези на Фрида Кало. Творец с плевел живот във всяко едно отношение, който изпъква още повече и в картините й, Фрида е човек, за който са писани десетки книги. Биографията на Хейдън Херера обаче се счита за най-пълната и обстойна история на художничката.
 Снимка 602297

Именно по нея е изработен едноименния филм със Салма Хайек от 2002 година В него обаче няма по какъв начин да се появят всички детайлности за Кало - от детството й през здравословните премеждия, които бележат целия й живот до комплицираната й връзка с Диего Ривера. Всичко това можем да прочетем тук.

Изд. Кръг, 34.90 лева.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР