Тази седмица европейската полиция започна операция срещу трафикa на хора

...
Тази седмица европейската полиция започна операция срещу трафикa на хора
Коментари Харесай

Арести при операция срещу трафика на хора в няколко европейски държави

Тази седмица европейската полиция стартира интервенция против трафикa на хора с частни самолети. Вече са били осъществени арести и конфискация. 

Операцията е извършена взаимно от Австрия, Белгия, Германия, Италия, Съединени американски щати и Франция. Страните на интервенцията са Белгия, Италия и Франция. 

Това заяви в сряда телевизионният канал RTBF , като се базира на белгийската федерална полиция.

Арестувани са петима членове на незаконната група, двама от които са в Белгия, по съмнение за трафик на хора, пране на пари и подправяне на документи.

Два самолета са били иззети в Белгия.

При обиските са конфискувани обилни суми пари и съоръжение за разработване на подправени документи.

Според белгийската полиция, хората са били прекарани по избран метод.

Пътниците, нормално кюрди, са изхвърчали  от Турция с частен аероплан с подправени дипломатически паспорти. Те не са стигнали до формалната си дестинация - най-често някоя от карибските страни. При кацане на европейско летище, мигрантите са напуснали самолета, унищожили подправените си документи и поискали леговище.

RTBF прецизира, че сходни кацания не са били осъществени в Белгия, само че нарушителите са открили своя база на белгийска територия.

За всеки превозен незаконен преселник каналджиите получавали до 20 000 $.

Задържаните членове на бандата, с изключение на за трафик на хора и подправяне на документи, са упрекнати и в измами - заплащане с подправени чекове и измами на самолетни компании и хотели.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР