Тази седмица е може би една от най-тежките седмици въобще

...
Тази седмица е може би една от най-тежките седмици въобще
Коментари Харесай

Виктория Петрова: Свалих черните дрехи, но в душата ми все още е черно

" Тази седмица е може би една от най-тежките седмици изобщо в правенето на вести ", съобщи Юксел Кадриев

" Вече смъкнах черните облекла, само че в душата към момента е черно ", добави Виктория Петрова в предаването на Светльо Иванов " 120 минути ".

Двамата признават, че се стараят да не не помнят да погледнат от човешкия ъгъл на сходни нещастия, с цел да не губят връзка с действителността. Въпреки компликациите обаче, водещите не съжаляват, че са избрали тази специалност.

" На първо място доста ми харесва това, което върша. Работата ми доставя голямо наслаждение и доста постоянно с нашата работа ние оказваме помощ на хората и това дава смисъл на всичко ", счита Кадриев, а съгласно Петрова " има нещо в ДНК-то ".

И двамата обаче не са мечтали да станат това, което са през днешния ден, още от най-ранна детска възраст.

" В учебно заведение споделях, че желая да стана космонавт, тъй като по този начин беше съвременно, не съм го желала. Исках да стана ортодонт и всичко завърши при първото ми посещаване при стоматолог. Реших, че няма да предизвиквам такава тъга на хората ", описа Виктория, съгласно която журналистическата специалност я е избрала.

" И аз като дребен желаех да стана космонавт поради Георги Иванов, само че тогава такива бяха моделите на държание. После желаех да стана моряк ", спомня си Юксел.

Познатите лица от ефира на bTV Новините признават, че даже когато не са водещи на новинарските излъчвания, не престават да се осведомят за най-важното, протичащо се у нас и по света, въпреки и, по думите им, да са " консуматори, а не снабдители на новини ".

Виктория Петрова и Юксел Кадриев обърнаха взор и към занимателните моменти в работата им.

" Миналата година имаше един доста забавен случай около избирането на Джо Байдън за президент на Съединени американски щати. В цялата емисия имаше връзка с него в обособените тематики и най-после - един гълъб, който прелетял целия Тихи океан от Щатите до Австралия, който се споделя Джо Байдън и е заплашен от евтаназия. Това беше най-смешното нещо на света, което се случи в този миг ", описа Юксел.

Според Виктория Петрова обаче неведнъж нещата, които съумяват да ги разсмеят, не са толкоз смешни, а това е по-скоро реакция в края на осъществявания напрегнато ефир.

Тя съвместява работата си на водещ на bTV Новините с преподавателската активност в Нов български университет.

" Уверявам студентите, че това е забавна специалност. Струва си да се посветят на своя поминък, да имат вяра в себе си, само че преди този момент да четат доста от всичко, с цел да знаят и да схващат ", счита Петрова.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР