Тази седмица дълга сянка падна върху бразилската демокрация преди 60

...
Тази седмица дълга сянка падна върху бразилската демокрация преди 60
Коментари Харесай

Превратът в Бразилия от 1964 г. хвърля дълга сянка върху Лула

Тази седмица дълга сянка падна върху бразилската народна власт преди 60 години, оставяйки студ, който се усеща и през днешния ден. На 31 март 1964 година стартира боен прелом, който ще смъкна от власт левия президент Жоао Гулар. Той породи репресивна тирания, траяла 21 години, считана от доста бразилци за най-мрачната глава от актуалната история на страната.

И въпреки всичко датата мина без публични възпоменателни събития, съгласно известията по заповед на сегашния ляв водач Луис Инасио Лула да Силва. Причината, наподобява, е да се избегне напрежението с въоръжените сили на нацията, които в последно време попаднаха в неприятна светлина на прожекторите.

Полицейските следователи считат, че висши военни фигури са взели участие в правенето на скрит план за анулация на изборната победа на Лула в края на 2022 година за да задържи на власт своя надвит крайнодесен противник Жаир Болсонаро. Въпреки че проектът не беше изпълнен, разкритията допускат, че демократичният срив е близо. Болсонаро отхвърля каквото и...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР