Тази седмица Apple пусна уеб-версия на собствената си картографска услуга

...
Тази седмица Apple пусна уеб-версия на собствената си картографска услуга
Коментари Харесай

Apple пусна уеб-версия на Apple Maps за MacOS и Windows

Тази седмица Apple пусна уеб-версия на личната си картографска услуга Apple Maps. Благодарение на това потребителите към този момент могат да търсят адреси, да обрисуват направления за пътувания и разходки, както и да преглеждат оценките и отзивите освен в приложението Apple Maps, само че и в настолната или мобилна версия на браузъра, като взаимодействат с уеб-версията на услугата. За да започнете да употребявате картите на “ябълковата “ компания, просто отидете на тази страница.

Първо, следвайки стъпките на Гугъл, Apple Maps в iOS 18 ще демонстрира разнообразни бизнеси като заведения за хранене с по-удебелен шрифт и изображения, които ги карат да се открояват, като че ли са спонсорирани, или ще демонстрира места, които са платили за реклама.

Сега Apple прави една крачка напред и най-сетне пусна своето приложение Maps в международната мрежа в бета-версия, тъй че всеки да може да го употребява на настолен компютър, преносим компютър или таблет без операционната система на Apple. Тази стъпка има за цел в допълнение да увеличи известността на услугата Apple Maps и да разшири кръга от евентуални консуматори.

След разногласия за качеството в първите дни, Apple влага съществено в подобряването на своите карти и навигационен програмен продукт. Картографската услуга сега наподобява елегантна и потребна, с многообразие от връзки към отзиви и освежаващо нов интерфейс, най-малко за тези, които са привикнали с повсеместното потребление на Гугъл Maps.

От уеб-версията на Apple Maps обаче към момента остава доста да се желае, когато става въпрос за плавността на мащабирането или преместването на картата, само че относителната неустойчивост евентуално ще бъде позволена, когато Apple добави повече сървъри към поддръжката на услугата. В края на краищата, уеб-версията на Apple Maps към момента е в бета-версия и ще би трябвало да бъде редактирана преди по-стабилната обществена версия.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР