Тази събота в “Ничия земя Даниела Тренчева ви запознава с

...
Тази събота в “Ничия земя Даниела Тренчева ви запознава с
Коментари Харесай

Ничия земя: Тази жена от години не излиза от дома си! Причината е...


Тази събота в “Ничия земя ” Даниела Тренчева ви среща с Мария, която от години не излиза от вкъщи си, тъй като не може да се движи - няма количка за нейните близо 200 кг, а и няма къде да отиде, тъй като лечебните заведения не знаят какво да вършат с нея. Мария е болна от така наречен Слонова или слонска болест. Блокирането у дома поради килограмите блокира и съвестта на лекарите, които не желаят да посещават и лекуват Мария. Дори да дойдат докторите от незабавна помощ - гледат на нея просто като на атракция, снимат я и потеглят.

Мария живее покрай гарата в София – там, откъдето минават всички влакове - от всякъде за всякъде. Мария от години вижда единствено това през прозореца - тръгващите и отминаващите. Почти като в живота й - всички са си тръгнали и никой не стопира, откогато е болна. Прибира се единствено детето. Тежи й, че му тежи...

Слоновата болест среща слонов дебелоглав от страна на всички, които могат да оказват помощ. Не желаят да помръднат. Дори пред сходни десеткикилограмови премеждия. Джоузеф Мерик - „ Човекът-слон “ - умира на 28 години. Към Мария ориста наподобява надалеч по-благосклонна, само че единствено изглежда… Облекчение не се търси и да, гледката е страшна! Но по-страшното е когато институциите виждат 170-килограмов човек и се вършат, че не го виждат. Отговарят на молбите за помощ, че са дали такава - какъв брой съответно е различен въпрос, тъй като нито количката, нито тоалетната, нищо не е приспособимо към килограмите.

Болестта е рядка, само че редкостта не оправдава. Казват, че с цел да схванеш някой би трябвало да повървиш в обувките му. А това, че той няма такива, било то поради размера или тежестта - не оправдава никого за невървенето.

Видеото може да видите ТУК
 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР