Тази събота и неделя, от 19.30 ч., в две части

...
Тази събота и неделя, от 19.30 ч., в две части
Коментари Харесай

bTV Репортерите разкрива подводните тайни на Черно море на 5 и 6 октомври

Тази събота и неделя, от 19.30 ч., в две елементи в bTV Репортерите ще бъде излъчен филмът “Мисия археология под вода”. В специфичния план на мултимедийния кореспондент на bTV Ладислав Цветков феновете ще намерят отговори на въпросите за какво Черно море е едно от най-хубавите места за опазване на артефакти и кой и по какъв начин ги отрива. И още - по какъв начин работят археолозите под вода и за какво България излезе на международната карта в подводната археология.

По думите на фоторепортера на bTV, да бъдеш част от работата на екип от български подводни археолози е освен професионално предизвикателство, само че най-много „ опция да заведеш феновете под морската повърхнина, където е скрита хилядолетна история.”

При предходен план – „ Black Sea M.A.P”, екип от археолози, ръководени от световноизвестния професор Джон Адамс, се натъква на изключителни находки – непокътнати потънали римски кораби. Откритието им е следващо доказателство за това, че нашите земи съхраняват значими части от пъзела на човешката история и еволюция.

Снимка: btvnovinite.bg

„ Две са моретата в света, които резервират археологията в себе си – Балтийско и Черно море. За Черно море забавното е, че в него има доста повече остаряла история. Причината е, че ние сме част от остарелия свят, в който хората са пътували и са комуникирали посред си”, описа в „ Тази сутрин” Ладислав Цветков.

Снимка: btvnovinite.bg

Какви хилядолетни артефакти крият черноморските води – феновете ще научат от кино лентата “Мисия археология под вода” – на 5 и 6 октомври, незабавно след централната емисия на bTV Новините.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР