Тази събота и неделя доброволци ще помагат в разчистването на

...
Тази събота и неделя доброволци ще помагат в разчистването на
Коментари Харесай

Доброволци ще разчистват наводнените карловски села през уикенда

Тази събота и неделя доброволци ще оказват помощ в разчистването на засегнатите от наводненията карловски села, сподели пред БНР Георги Влайков, ръководител на съдружие " Аварийно избавяне Пловдив ".

 

Очаква се над 20 доброволци да оказват помощ тази събота и неделя на хората от засегнатите от водното злополучие села Богдан, Слатина и Каравелово, заяви Георги Влайков, ръководител на съдружие „ Аварийно избавяне Пловдив “.

 

" Ще има високопроходима машина, с цел да може да бъде употребена за доставка на храна, вода, лекарства на хората по къщите, тъй като там към момента е много кално. От Пловдив, а също и от София, ще дойдат хора, които не са част от формированието, само че са наши другари, тъй че групата ще е много повече от 20 индивида. Националната асоциация на доброволците провежда един рейс доброволци.

 

Тази събота и неделя се надяваме още веднъж, както на 6 септември, да има много хора, които да оказват помощ, тъй като работата, която остана в тези села, по никакъв начин не е малко. "

 

От сдружението събират материални дарения - дезинфектанти, почистващи препарати и пакетирана храна.

 

" Колегите ще натоварят на един бус това, което е събрано досега. Имаше много хора, които се отзоваха. Главно, което ни би трябвало, са дезинфектанти и почистващи препарати, с цел да могат да си чистят къщите. "

 

" Аварийно избавяне Пловдив “ откри и дарителска сметка за набиране на средства за закупуване на медикаменти и обслужване на потърпевши:

" Ще създадем три медицински комплекта, които ще оставим във всяко едно кметство, с цел да може хората да ги употребяват ", сподели още Георги Влайков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР