Тази събота (28 октомври) в Ямбол за 57-и път ще

...
Тази събота (28 октомври) в Ямбол за 57-и път ще
Коментари Харесай

В Ямбол ще се състои 57-ият крос Диана - най-старото лекоатлетическо състезание у нас

Тази събота (28 октомври) в Ямбол за 57-и път ще се състои републиканският крос " Диана ", който е най-старото съревнование в лекоатлетическия календар в България. Участие досега са декларирали над 80 състезатели от 21 клуба в страната, оповестиха уредниците.

Надпреварата стартира в 10:00 часа пред спортната зала " Диана " в градския парк, където ще са и финалите. Сред участниците и тази година ще бъдат едни от най-хубавите български бегачи. При мъжете ще се състезава Исмаил Сенанджи от Евър – Варна, а при дамите – Маринела Иванова и Билсерин Сюлейман.

Състезанието се провежда от Клуб по лека атлетика Тунджа – Ямбол, с поддръжката на Българската федерация по лека атлетика и Община Ямбол. Участниците ще са разпределни в осем възрастови групи. Ще се включат и възпитаници от пети до 12-и клас от ямболски учебни заведения.

Първото издание на крос " Диана " e на 4 декември 1966 година, по самодейност на починалия заслужил треньор Велислав Велев. През годините надпреварата е съхранено с помощта на треньора Йордан Атанасов. В него са взели участие едни от най-изявените ни лекоатлети – Василена Амзина, Николина Щерева, Тотка Петрова, Михаил Желев и други





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР