Тази събота (17.09.2022г.) ще се проведе акция за почистване на

...
Тази събота (17.09.2022г.) ще се проведе акция за почистване на
Коментари Харесай

Около 4 км. на река Банщица от кв.Изток до с.Ябълково ще бъдат почистени тази събота

Тази събота (17.09.2022г.) ще се организира акция за разчистване на река Банщица, като част от самодейността " Да почистим България дружно ” с поддръжката на „ Хармоника “Началото е в 10:00 часа.



Определени са следните сборни пунктове:
I точка: кръговото при бул. “Сливница “ и бул. Македония
II точка: кръговото при ул. „ Г. С. Раковски “ и ул. “Хаджи Димитър “
III точка: при пресечките на ул. „ Овощарска “ и бул. “Княз Александър Дондуков – Корсако “

IVточка: до някогашния мотел „ Сайма “
V точка: до бензиностанция Лукойл B 195
VI точка: при вливането на Банщица в Струма край с. Жабокрът

На искащите ще бъдат предоставени ръкавици и чували.



Това е втора самодейност,през предходната година бяха събрани 1 200 чувала с отпадък, по- огромната част от него беше рециклиран и с получените средства беше закупена техника за болничното заведение в Кюстендил.

„ Сега задачата ни е да реализираме малко по- огромна резистентност, тъй като ние осъзнаваме, че такова почистване не може да се прави всяка година.Целта ни е да не стават чистенията табиет, а да има по- огромна резистентност.Това почистване ще е доста по- огромно.Освен, че ще се чисти на ръка, ще чистим и с техника, която да вземе голяма част от боклука, който е вплетен в реката.И по-късно приказваме за построяването на едно оборудване, което да събира боклука в ръкав и по-късно да се събира от камион.Друг огромен източник на отпадък е кв. Изток, както и по селата има доста противозаконни сметища.Говорим за по- съществено сметоизвозване в кв.Изток, по тази причина сме и в партньорство с община Кюстендил, приказваме и работим и с хора от кв. Изток ”, съобщи Бояна Алексова от екипа на Хармоника.

Около 25 000 лева са събрани до миг за почистването, а са нужни към 40 000 лева, с които средства ще се заплаща за техниката и извозването на боклука.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР