Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че

...
Тази реформа е необходима, това беше обяснено толкова ясно, че
Коментари Харесай

Денков: България е осъдена над 10 пъти за това

„ Тази промяна е нужна, това беше обяснено толкоз ясно, че не знам за какво продължаваме още веднъж да разяснява това, че съдът би трябвало да бъде самостоятелен, че прокуратурата би трябвало да носи отчетност, че би трябвало да има механизми, които да управляват основния прокурор “.

Това съобщи министър председателят акад. Николай Денков по отношение на измененията в Конституцията, за които президентът Румен Радев ще сезира Конституционния съд, съобщи БГНЕС.

„ Емоциите, които някой се пробва да вкара последните седмици, нямат нищо общо със същината. Да напомня също по този начин, че текстовете, които бяха признати, са съветвани с Венецианската комисия, значително са предложени от Венецианската комисия като разновидности “, сподели Денков.

Премиерът акцентира, че България е наказана над 10 пъти за това, че няма надзор върху основния прокурор.

„ Ако болката е във връзка с измененията за служебното държавно управление, тъй като това също се появява като тематика, там това, което адресират тези промени е, че България като парламентарна република не би трябвало да оставя еднолична власт, която в дълги интервали от време да няма парламентарен надзор “, изясни Денков и добави, че не вижда кой би могъл да възрази против правилото.

Премиерът означи, че счита, че конституционните промени са потребни и това е единствено началото на процеса и той стартира по верния метод. „ Ако Конституционният съд анулира нещо, съгласно него това ще са един или два детайла, които няма да са основни и няма да докара до основни промени.

Денков заяви, че регионалният шеф на София приготвя обжалване за решението на съда да спре демонтирането на Паметника на руската войска. Той показа, че е видял изложените причини и те са задоволително ясни.

„ Оспорва се както допустимостта на съответното искане, по този начин и всъщност решението на първа инстанция “, разясни министър председателят.

„ По отношение на така наречен празнуване – това е още един симптом, че паметникът разделя обществото и изключително в София той основава проблеми. Не е моя работа да разясня кой по какъв начин е решил да чества. Не съм го правил. Не съм взел участие. Може да се спори дали естетически е съдържателно. Част от хората не го желаят този монумент и се радват, че към този момент не е там “, съобщи Денков.

Относно изявлението по-рано през днешния ден от страна на министъра на защитата Тодор Тагарев, че се обмисля присъединяване в интервенцията на Съединени американски щати в Червено море, Денков изясни, че България няма опция да изпрати фрегата, само че това, което е било обсъждано на европейско равнище е, че е добре да се координират дейностите на другите държави-членки.

Във връзка с трите териториални проекта, които Европейска комисия утвърди, Денмов изясни: „ Първо, дано да се поздравим с приемането на териториалните проекти, тъй като там става въпрос за една доста сериозна сума, която е планувана за развиване на тези района. “

Денков акцентира, че „ в случай че България се беше забавила с още една седмица, тези средства щяха да изчезнат, както изчезнаха едни 100 млн. евро в края на предходната година, тъй като не бяха подадени документите от служебното държавно управление. „ Използвахме последните 3 месеца след митингите, с цел да успеем оптимално да договорим условия, които са от изгода за хората “.

Премиерът добави, че териториалните проекти, които са признати от Европейска комисия, са в сходство с това, което държавното управление е контрактувано и със синдикатите.

„ Ние успяхме да отпушим процеса, с който да влязат вложения в тези райони и хората да се усещат по-спокойни. Има голям интерес от вложители и това е едно от най-хубавите неща, които успяхме да свършим през тези 6 месеца “, безапелационен е Денков.

„ Аз имам вяра в чудесата, само че не би трябвало да разчитаме прекомерно доста на тях, по тази причина не престават договарянията, в това число в сегашния миг, разменят се текстове, търсят се разновидности, които да са взаимноприемливи както за Австрия, по този начин и за България и Румъния “, разяснява Денков и тематиката за присъединението към Шенген.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР