Тази процедура наистина е възможност да се задават въпроси и

...
Тази процедура наистина е възможност да се задават въпроси и
Коментари Харесай

Даниел Смилов: Докладът на прокуратурата съдържа само числа

„ Тази процедура в действителност е опция да се задават въпроси и тя е невиждана, само че отговорите няма да се намерят в този отчет, който е изпратила Прокуратурата, а отчетът е чисто административен, той съдържа единствено цифри “. Това разяснява пред БНР политологът по отношение на това, че през днешния ден правната парламентарна комисия ще изслуша основния прокурор за импортирания от него отчет за работата на държавното обвиняване за първите осем месеци от мандата му.
„ Докладът обобщава активността на над 1000 прокурори в страната, само че в него няма да откриете отговори на най-важния въпрос – дали Прокуратурата работи независимо, изключително когато става дума за корупционни подозрения по най-високите етажи на властта.
Точно това е въпросът, който би трябвало да задават депутатите. Например – във връзка с, прокуратурата е написала какво прави, само че там няма пояснение за какво тя възприема версията, че Божков е получил 700 милиона лв. като данъчни привилегии, по този начин да се каже напълно зад тила на министър-председателя и финансовия министър. Той си е договарял съгласно Прокуратурата единствено с Комисията по хазарта, която е орган, зависещ на финансовия министър, и цялата версия наподобява неправдоподобна “.
 Даниел Смилов: Промените в Конституцията ще обединят партии, искащи да останат на власт Даниел Смилов: Промените в Конституцията ще обединят партии, искащи да останат на власт
Свикването на Велико народно събрание и измененията в Конституцията ще обедният политическо болшинство, което има една цел - оставане на власт. В обстановката...
„ Трябва да се зададат и въпросите на евродепутатите за шкафчетата, къщата в Барселона… “, сподели още Смилов.
Във връзка с това, че президентът сезира Конституционния съд с искане да бъде оповестено за противоконституционно решението за основаване краткотрайната комисия за разглеждане на план за нова Конституция Даниел Смилов разяснява:
„ Дали това решение на Народното събрание ще бъде оповестено за противоконституционно има съображение да бъде питан Конституционен съд. Но по този начин или другояче истината е, че не може от позиция на Конституцията да се вкарват ремонти към оферти към този момент план за нова Конституция - той или ще събере 160 гласа или няма да събере. Както стоят нещата в този момент – възможност да събере 160 гласа по- скоро няма.
Цялото упражнение с комисията наподобява като част от общата маневра на ГЕРБ и ръководещите да употребяват конституционния спор за печелене на време и да не подават оставка “.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР