„Тази процедура може да отнеме и повече от предвидените три

...
„Тази процедура може да отнеме и повече от предвидените три
Коментари Харесай

Доц. Киселова: Отстраняването на главния прокурор може да отнеме повече от три месеца

„ Тази процедура може да отнеме и повече от плануваните три месеца. Трябва да се изчака решението на Конституционния съд, с цел да се види дали правосъдният министър има право да желае окончателното премахване на основния прокурор”, изясни тя. Според доцент Киселова по-важно би било да се избере ръководител на Върховен касационен съд.

„ Усещат се и доста упоритости за конституционни промени. Търсенето на болшинство по тази тематика, обаче ще бъде мъчно. Има по-сериозни тематики за решение, отвън правораздаването. Важно е да се възвърне естественото действие на държавата”, сподели още доцент Киселова.

Във връзка с наложения мораториум върху цените на тока, парното и водата, доцент Киселова разяснява, че решението е законно, само че е под въпрос дали съответствува с настоящото законодателство.

„ Наложиха мораториум и се намесиха в активност на самостоятелен орган. Решението може да бъде оспорено единствено пред Конституционния съд, само че имайки поради единодушието, с което беше признат, надали ще се стигне до това”, разяснява още преподавателят.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР