Тази пролет по традиция, малко преди MWC 2024, Xiaomi представи

...
Тази пролет по традиция, малко преди MWC 2024, Xiaomi представи
Коментари Харесай

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+: Най-добрият смартфон в своя клас?

Тази пролет по традиция, малко преди MWC 2024, Xiaomi показа е района, в който попада и България най-новото потомство Redmi Note, което за в този момент включва „ единствено “ пет модела. На неговия връх голямо впечатлени ни направи Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ и точно с него избрахме да стартираме тестванията си. Колко добър е смарт телефонът с Android, който се зарежда от MediaTek Dimensity 7200 Ultra, има 200 MP съществена камера и се предлага на цена под 800 лева на свободна продажба Да, тъкмо това ще разберем в това ревю на Xiaomi Redmi Note 13 Pro+.

Както излиза наяве от името, а несъмнено и от цената, флагманът в серията има и малко по-различен дизайн и прави усещания с извивки. Извитият дизайн начело и откъм гърба също му придават доста по-изтънчен, изтънчен тип от останалите модели от серията. Моделът за в този момент се доставя с Android 13 и MIUI 14 вместо с Android 14 и HyperOS, както е при други модели на Xiaomi. От друга страна, компанията е дала обещание най-малко три огромни софтуерни актуализации и четири години актуализации по сигурността, което още веднъж е мотив за горделивост.

Снимките с 200 МР камера също са впечатляващи, до момента в който ултрашироките ъгли с 8 МР и 2 МР макросензор предстоящо не са нещо чак толкоз впечатляващо. Животът на батерията е стабилен и съвсем без значение с помощта на 120 W бързо зареждане.

Нашият тестов модел беше в цвят Moonlight White, като различно можеет да избирате сред Midnight Black и Aurora Purple.

Външен тип

Redmi Note 13 Pro+ има стъклени предна и задница, също по този начин е с много грациозен дизайн и наподобява по-премиум от своите братя и сестри от поколението Redmi Note 13. Стъклото, което е употребявано начело (Gorilla Glass Victus в този случай), както и откъм гърба, е заоблено в профил, което отстрани „ чупливостта “, присъща на другите по-евтини телефони. Разбира се, съзнавам също, че това е въпрос на усет и че доста от вас не харесват извитите екрани. Между другото, извитият дизайн на Pro+ не е извънреден единствено за фамилията Redmi Note 13 – той е и единственият модел със документ IP68.

Смартфонът се усеща отлично в ръката, само че има и малко хлъзгав тил. Горната третина със секцията за камерата е полирана до висок емайл, а фактът, че камерите стърчат настрана от корпуса, вместо от обемистия остров на камерата, укрепва позитивното образно усещане. Между другото, в комплекта е включен похлупак, който защищава устройството, само че и скрива красивия дизайн.

За страдание, няма да откриете 3,5 мм жак за свързване на слушалки или слот за microSD карта. За страдание устройството на Xiaomi не дава отговор на нормалната процедура за моделите от висок клас и в това отношение. Въпреки това има два високоговорителя за стерео тон и слот за две SIM карти – и би трябвало да се спомене и приятната поддръжка на eSIM.

Въпреки че от лявата страна няма нищо видимо, от дясната страна виждаме нормалните копчета за контролиране на звука над бутона за включване. И двата са приключени и инсталирани на сходно високо равнище като останалите и съгласно мен също са елементарно налични. Възможно е това да наподобява малко по-различно при по-малки ръце.

Екран

Яркият AMOLED екран също е непогрешим със своите 2712 x 1220 px, ситуирани на 6,67 инча. Всъщност всичките пет устройства Redmi Note 13 имат 6,67-инчов панел, само че не всички от тях имат толкоз висока разграничителна дарба като Redmi Note 13 Pro+, който предлага необикновените 2712 x 1220 px.

Това води до доста прилична плътност на пикселите от 446 PPI. Дисплеят се отличава и с високата оптималната бляскавост от 1800 cd/m² и честотата на освежаване от 120 Hz. При последната можете различно да превключите на 60 Hz, само че има и алтернатива за избор на „ автоматизирана “.

Цветовото пространство DCI-P3 се употребява на 100%, има поддръжка на Dolby Vision и HDR 10+, както и бърз и благонадежден датчик за пръстови отпечатъци в долната част на панела, тъй че можем да обобщим: Да, екранът е толкоз добър, че сигурно не би издаден даже в устройство, което е два пъти по-скъпо.

Софтуер

В страната на Xiaomi всичко е както нормално. Най-важното е, че ще има три огромни софтуерни актуализации, а пачовете за сигурност ще се популяризират в продължение на четири години, което като цяло е в действителност огромна софтуерна поддръжка. В момента към момента можете да се задоволите с MIUI 14, основан на Android 13.

Производителност

MediaTek Dimensity 7200 Ultra задвижва Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ и разполага с до 12 GB RAM и до 512 GB памет на своя страна. Устройството не раздира конкуренцията, само че предлага задоволителна продуктивност за всичко, което вършиме или планирате да вършиме със смарт телефона. Острието на серията естествено заслужава и най-мощния процесор. MediaTek Dimensity 7200 Ultra, който беше показан едвам през септември предходната година като усъвършенствана версия на пуснатия при започване на 2023 година Dimensity 7200 SoC.

Произведен с ширина на структурата 4 nm и се състои от две ядра Cortex-A715 (с тактова периодичност до 2,8 GHz) и шест енергоспестяващи ядра Cortex-A510. Поддържат се камери с оптималната резолюция 200 MP, LPDDR5 RAM и UFS 3.1 памет, които Xiaomi употребява изцяло при Redmi Note 13 Pro+.

Dimensity 7200 Ultra няма заплаха да изстреля Redmi Note 13 Pro+ непосредствено във флагманския клас смарт телефони във връзка с продуктивността, само че никога не е и разочароващ. Ако разгледаме бенчмарковете, можем да забележим, че Redmi Note 13 Pro+ изрично превъзхожда както втория по мощ модел в фамилията на Redmi Note 13, по този начин и директния си предходник Redmi Note 12 Pro+. Galaxy A54 с Exynos 1380 също е елементарно преборен от Note 13 Pro+, който по-късно губи от Poco F5 и Pixel 7a, както документира и пробата Geekbench 6.

При стрес теста SoC се нагрява до най-много 32 градуса със непоклатимост от 99,7%. При игра на Genshin Impact за по-дълъг интервал от време стана малко по-топло. Когато застанах зад виртуалния волан в Asphalt 8, смарт телефонът остана студен на досег. Що се отнася до продуктивността на игрите, не трябва да очаквате нещо чудодейно, само че можете да играете множеството игри безболезнено и без никакви проблеми.

Свързаност

Естествено, топ моделът от серията Redmi употребява 5G мрежата и в случай че желаете, можете да поставите две SIM карти в устройството. Както загатнах нагоре, можете да съхранявате една от тях и като eSIM. На борда има NFC, както и Bluetooth 5.3, а благодарение на GPS можете да бъдете локализирани в границите на един метър.

Камера

Основната камера с 200 MP безспорно е на върха на тройната камера на Redmi Note 13 Pro+. Останалите изостават от нея напълно обикновено 8 MP ултраширокоъгълна камера и дребната макро камера. През множеството време даже не се интересувам от режима 200 MP обаче, тъй като разделянето на пикселите в съответствие 16 към 1 и получените 12,5 MP фотоси са просто страхотни.

Изображенията са ясни, доста динамични, а възпроизвеждането на цветовете е много реалистично. Разбира се, 200 MP режимът извлича доста повече елементи от обекта, само че през множеството време това просто не е належащо.

Освен това 200 MP камерата работи съвършено и през нощта. И тук високата разграничителна дарба на фотоапарата е впечатляваща, само че комбинацията от 12,5 MP изображения и нощен режим също дава извънредно приемливи резултати за тази цена.

Между другото, харесва ми фактът, че мога елементарно да избера 200 MP режим непосредствено в естествения аспект на фотоапарата

Понякога режимът за фотоси с висока разграничителна дарба е заровен доста по-надълбоко в приложението. Бих желал да отбележа, че тези 200 MP могат да съставляват действителна добавена стойност и не са просто маркетингов инструмент, с цел да може Xiaomi да се похвали с високо число.

Нека не губим прекалено много думи за другите камери. Ултраширокоъгълната камера със своите 8 MP предлага съвсем тъкмо това, което можем да чакаме в този ценови диапазон, само че никога повече. Получаваме много прилични фотоси, които, несъмнено, се получават толкоз по-добре, колкото по-добра е светлината.

Ако желаете да вършиме фотоси през нощта с ултраширокоъгълната камера, горещо предлагам нощния режим, който може да избави доста фотоси. Без нощен режим не съм уверен в резултатите.

Селфитата са вероятни с 16 MP и също са относително приемливи. В портретен режим забелязах, че не получавам изцяло чисто изрязване, в случай че при правенето на фотографията се суетя прекомерно доста или съм в придвижване. Освен това режимът се оправя добре.

Батерия и зареждане

Животът на батерията на Redmi Note 13 Pro+ 5G е порядъчен, само че това е съвсем без значение, защото батерията с потенциал 5000 mAh се зарежда под налягане със 120 W. За страдание устройството не предлага алтернатива за безжично зареждане. Xiaomi постоянно е играла за купата в Световната купа по бързо зареждане. Ето за какво е въпрос на чест, че най-мощният нов модел Redmi е оборудван уместно и в тази дисциплинираност. Благодарение на мощността от 120 W на зарядното устройство, доставено в комплекта на смарт телефона, са ви нужни малко под 30 минути, с цел да заредите изцяло 5000 mAh батерия до 100%, когато екранът е изключен.

При теста единствено пет минути в контакта бяха задоволителни, с цел да се обезпечи 20-процентно зареждане на батерията на телефона. При практическия тест си легнах с 30 % останала батерия след ден на интензивна приложимост.

Не е належащо да споделяме доста повече за това – с изключение на тъжния факт, че Redmi Note 13 Pro+ 5G за жалост не поддържа безжично зареждане.

В последна сметка

Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ е добър смарт телефон, даже отличен. AMOLED екранът ме убеди изцяло, както и главната камера с 200 MP и бързото зареждане със 120 W. Смартфонът е по-красив – за моя усет – от доста други налични смарт телефони и също по този начин има висококачествено покритие.

Друг позитивен аспект е, че ще ви бъдат обезпечени актуализации на сигурността за интервал до четири години, макар че Android 13, който към този момент не е толкоз пресен, колкото беше преди.

Трябва да кажем нещо за минусите: Да, няма безжично зареждане, няма телефото камера, а ултраширокоъгълната камера е по-скоро „ междинна “. Но не забравяйте, че можете да си купите всичко това за под 800 лева

Убеден съм, че хората, които по този начин или другояче употребяват най-вече главната камера, не играят най-технически взискателните игри и нямат уплаха от закривен екран, ще бъдат изцяло удовлетворени от този смарт телефон.

В момента се чудя дали 4,5 звезди не са прекомерно доста за това красиво и високофункционално устройство. И знаете ли какво? Не, не е – изключително в случай че сложим предлаганото в съответствие с цената!

Технически спецификации на Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G
Екран6.67-inch AMOLED
2712 x 1220 pixels
120 HzSoCMediaTek Dimensity 7200 UltraПамет8 / 12 GB LPDDR5 RAM
256 / 512 GB UFS 3.1 memoryОперационна системаMIUI 14 based on Android 13
Three Android upgrades
Four years of security updatesКамераMain camera: 200 MP, f/1.65
Ultra wide angle: 8 MP, f/2.2
Macro: 2MP, f/2.4Селфи камера16 MP, f/2.45Батерия5,000 mAh
120 W кабелно зарежданеСвързаност5G | eSIM | Wi-Fi 6 | Bluetooth 5.3 | NFCIP сертификатIP68Размери и тегло161.4 x 74.2 x 8.99 мм, 204.5 гр <

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР