Тази пролет Аржентина хвърля сянка върху световните пазари. Това отчасти

...
Тази пролет Аржентина хвърля сянка върху световните пазари. Това отчасти
Коментари Харесай

Една гнила система за преструктуриране на държавен дълг се нуждае от коригиране

Тази пролет Аржентина хвърля сянка върху международните пазари. Това частично се дължи на необятно публикуваното обаяние на вложителите от колоритната персона на Хавиер Милей, либертарианския икономист, който в този момент ръководи страната.

Другият фактор обаче е Олбъни, хладната столица на щата Ню Йорк. Да в действителност. Миналата седмица щатските законодатели внесоха законопроект, който се стреми да промени метода, по който съдилищата на щата се оправят с преструктурирането на държавния дълг. Това има значение, защото половината от всички облигации на нововъзникващи пазари, на стойност към 870 милиарда $, са издадени според законодателството на Ню Йорк.

Подробностите са комплицирани, само че главната цел е да се предотврати повтаряне на сагата от 2016 година хедж фондът Elliott употребява съдилищата в Ню Йорк, с цел да възвърне цялостната стойност на някои просрочени облигации от 2001 година, които има, отбелязвайки облага от $2 милиарда – даже когато кредиторите от обществения бранш...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР