Тази притча ще разобличи фалшивите експерти, които се надуват със

...
Тази притча ще разобличи фалшивите експерти, които се надуват със
Коментари Харесай

Спомнете си за тази притча, когато някой започне да се превзема

Тази алегория ще разобличи подправените специалисти, които се надуват със познания и умения, каквито в действителност не имат. Ако някой стартира да ви се прави на прекомерно значим, спомнете си притчата за кокошката странник.

С наближаването на есента и захлаждането прелетните птичи почнали да се подготвят за дългия полет на юг, а една кокошка инцидентно чула диалога на няколко лястовички, които с неспокойствие говорели за топлите земи.

Докато ги слушала и кокошката решила да замине на юг. Решила, че ще е доста вълнуващо, в случай че персонално види тези живописни гледки, за които чула да си приказват лястовичките.

На другия ден птиците се събрали и се издигнали в небето за дългото странствуване. Кокошката също се пробвала да лети, само че единствено подскочила. Засилила се още веднъж, само че този път съумяла единствено да прескочи оградата на двора.

Накрая кокошката решила, че ще следва лястовичките пешком и тръгнала по селския път. Вървяла няколко дни, след което се изморила и решила да се върне назад.

Щом пристигнала в двора, почнала да споделя на останалите птици какви екзотични гледки е видяла на юг, по какъв начин се е срещнала с други птици и какви забавни плодове е хапнала. Животните я слушали в унес.

Минала зимата, пристигнала пролетта и прелетните птички се върнали от топлите страни. На собствен ред, те също почнали да описват за невероятните гледки на юг, само че никой не им обърнал внимание.

Те към този момент били чули описа на кокошката и избрали да повярват на нея, макар че тя даже не можела да лети, с цел да е отишла и да се е върнала толкоз бързо от юг.

Източник: sanovnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР