Тази практика е несъвместима с единния пазар, заяви ресорният еврокомисар

...
Тази практика е несъвместима с единния пазар, заяви ресорният еврокомисар
Коментари Харесай

ЕК се включва в борбата с двойните стандарти при храните

Тази процедура е несъвместима с единния пазар, съобщи отрасловият еврокомисар Вера Юрова, представена от Българска национална телевизия.

Тя разгласи, че Евросъюзът ще влага един милион евро за разработване на обща методология при тестване на храни и питиета, която да бъде прилагана от националните държавни управления още през първото тримесечие на идната година.

„ Националните управляващи би трябвало да тестват продуктите, когато има съмнения за двойни стандарти и при нужда да стартират процедури против производители, които ползват нечестни търговски практики и оферират артикули с двойни стандарти под една и съща марка.

При потребност би трябвало да има и трансгранично съдействие. Комисията ще оказва помощ на националните държавни управления да решат своята част от задачата освен с методология, само че и със препоръки и съгласуваност “, уточни еврокомисарят Вера Юрова.

Някои правила ще бъдат изложени на среща на върха по въпросите на потребителите в средата на октомври в Братислава.

Комисията е получила обещания от производители, търговци и асоциации от хранително-вкусовия отрасъл за нараснало внимание против двойните стандарти.

„ Възможно решение е смяна на комерсиалното наименование. Няма да се поколебая да прикани потребителите да не купуват избрани артикули при ясни потвърдени проблеми с качеството “, увери комисар Юрова.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР