600-метровата отсечка край Симитли ще бъде построена до началото на

...
600-метровата отсечка край Симитли ще бъде построена до началото на
Коментари Харесай

Министър Коритарова: До началото на летния сезон ще построим 600-метровата отсечка на „Струма“ край Симитли

600-метровата права край Симитли ще бъде издигната до началото на летния сезон, с цел да няма тапи край града, даде обещание пред Нова телевизия районният министър Виолета Коритарова. „ В непрекъсната връзка сме с кметовете на общините, които са наранени от тапите в съответния сектор. Миналата седмица реализирахме краткотрайна организация на придвижването край Симитли и нещата се усъвършенстваха. Минаваше се тук-там с 50-60 км/час, което дава убеденост, че нашето решение е вярно ”, съобщи тя.

По думите на Коритарова няма да има поправки на Автомагистрала „ Тракия “. „ Има сектори, в които положението на асфалта не е положително – в областите Ямбол и Сливен. Те се планува да бъдат ремонтирани, само че това ще стане след края на лятото “, уточни тя.

„ През последните 3 години нищо не беше осъществено по по този начин значимата за Северна България Автомагистрала „ Хемус “. От март са възобновени дейностите по строителството по скоростния път, и то след обилни индексации. Продължаваме да работим, само че даже в първия сектор, който е в най-напреднал стадий на създаване, все още всички пътуващи виждат, че няма строителни действия “, акцентира тя.

Регионалният министър изясни, че „ строителството е размразено, само че в този момент би трябвало да се санират тези сектори, с цел да се трансфорат в строителен обект, който беше разполагаем към 2021 г, което изисква време. Едва по-късно стартира същинското строителство и ще се работи в периоди по договорите. Ако се работеше през последните 3 години, към този момент щяхме да имаме автомагистрала до Плевен “, безапелационна беше Коритарова, която добави, че тази година се чака да бъдат подготвени 17 км, а следващата година още 26 км.

„ Установих забавени планове по Плана за възобновяване, когато встъпих в Министерство на регионалното развитие. Затова и желаех вътешен одит. Тя отхвърли изказвания на предшественика си Андрей Цеков, само че изрази опасения, че страната може да загуби средства.

Коритарова разяснява и Националната детска болница в София. „ Всичко, което зависи от Министерство на регионалното развитие, се прави в законово избраните периоди. В случая се редуцират и вътрешните периоди за инспекция на документите “, съобщи тя.

И добави, че за към 2-2.5 г.  ще има път до терена за новата детска болница.

Докато се строи постройката, Министерството на районното развиване и благоустройството (МРРБ) се ангажира да построи и последната част от Околовръстния път на София. Изчакваме представители на общината да се включат в специфична група, която работи по плана, уточни министърът.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР