Тази позиция изразиха КРИБ и четирите от двустранните търговски камари

...
Тази позиция изразиха КРИБ и четирите от двустранните търговски камари
Коментари Харесай

Бизнесът сигнализира: Не искаме да отпадне данъкът от 15%, но нек...

Тази позиция показаха КРИБ и четирите от двустранните търговски камари в България – Американска, Белгийска-Люксембург, Германска и Италианска на конференция в Националния пресклуб на Българска телеграфна агенция.

Повод за тяхното изказване е желанието на финансовото министерство да вкара най-малък налог от 15% за компании с над 750 млн. евро годишен оборот.

" Притеснени сме от това събитие. Тук сме се събрали организации единомишленици, които желаеме бизнес средата да се развива от положително към по-добро, само че сме на път да загубим главно конкурентно преимущество – данъчното облагане, което е една от главните аргументи да имаме наличие на вложители ", сподели изпълнителният шеф на КРИБ Евгений Иванов.

" КРИБ с нашите специалисти от комитета по бюджет и финанси направи всичко допустимо, представихме всички типове документи. Не сме срещу от този 15% налог, само че сме срещу, че ще сме единствената страна, която няма такива облекчения за основна стопанска активност ", изясни и ръководителят на КРИБ Кирил Домусчиев.

Според него не е било обърнато никакво внимание на бизнеса и се стигнало до това, те да убеждават бюджетната комисия в правотата на бизнеса и какъв бил резултатът върху стопанската система, в случай че се одобри Законопроекта за корпоративно подоходно облагане с тези промени.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР