Тази нощ врагът изстреля рекорден брой ударни безпилотни летателни апарати

...
Тази нощ врагът изстреля рекорден брой ударни безпилотни летателни апарати
Коментари Харесай

Кремълските терористи удариха Украйна с рекорден брой дронове камикадзе

" Тази нощ врагът изстреля рекорден брой ударни безпилотни летателни апарати от вида Шахед-131/136 в цяла Украйна. Основното направление на нахлуване е Киев ", оповестиха от Военновъздушни сили на Украйна, представени от Руската работа на BBC.
 
Все още не е конкретизиран цялостния броя на дроновете камикадзе, употребявани за масираната офанзива. Русия не разяснява известията за офанзиви с дронове против Киев и други украински райони.
 
Представителят на Киевската градска военна администрация Михаил Шаманов твърди, че системите за противовъздушна защита са свалили повече от 40 безпилотни самолета вид " Шахед " над Киев в събота вечерта.
 
" По предварителна информация има двама потърпевши, като и двамата са с остра реакция на стрес. Това беше най-масираната офанзива в Киев през последния месец ". В столицата парчета от свалени дронове паднаха в най-малко три региона на града.
 
Експертите предвидиха увеличение на офанзивите с дронове от Русия с настъпването на студеното време. Миналата зима Москва нападна обекти на енергийната инфраструктура.
 
Сега, след нахлуване с дрон, 77 жилищни здания и 120 институции в централната част на Киев са останали без електричество, заяви градската военна администрация на украинската столица.
 
" Водят война с гражданското население, както преди 90 години. Тогава направиха Голодомор, в този момент отново им се желае, само че не могат. Затова пускат " Шахед " -и по цивилен обекти, само че за всичк отова ще получат отговор, ще има отплата. Украинската нация я има и ще я има. Украинската страна става все по-силна ", написа в Telegram ръководителят на президентската администрация Андрей Ермак. 
 
 Що се отнася до безпилотните самолети в други райони на Украйна, южното командване сутринта заяви за унищожаването на три безпилотни самолета " Шахед " - един в Николаевска област и два в Кировоградска област. " Нямаше попадения ", цитира отчета изданието Babel.
 
Началникът на Днепропетровската регионална военна администрация Сергей Лисак заяви за пет свалени дрона в неговия район.
 
Тревогата за въздушна офанзива беше анулирана в Киев след най-масовото нахлуване на дронове камикадзе напоследък. Тревогата е траяла 6 часа и 8 минути, съгласно РБК-Украйна.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР