Тази нощ внезапно ни е напуснал Георги Константинов – бивш

...
Тази нощ внезапно ни е напуснал Георги Константинов – бивш
Коментари Харесай

Почина бащата на Пламен Константинов - волейболната легенда Георги Константинов

Тази нощ ненадейно ни е напуснал Георги Константинов – някогашен национал, волейболна легенда и татко на някогашния към този момент селекционер на мъжкия народен тим - Пламен Константинов, написа. 

Именно Георги Константинов е и първият, който става прочут с прякора " Гибона ", който по-късно Пламен Константинов наследява. Печели прякора си още в казармата, както и множеството от волейболните ни митове през 50-те и 60-те години. Димитър Гигов съумява да го плени за волейбола, защото в това време той тренира и лека атлетика. Първото си самопризнание Константинов получава още през първата си година като младеж на Левски. Гибона е един от най-хубавите в шампионата, а основателят на волейбола у нас Валентин Анков дава извънредно висока оценка за изявите му на игрището. Георги не се задържа дълго при наборниците си и година по-рано е включен в мъжката селекция на „ сините “.

Димитър Гигов съумява да сътвори същински звезден тим. В три следващи години избраниците му, след които е и Георги Константинов, печелят мощния интернационален шампионат в Палермо за Купата на президента на Италия (1955-1957). През 1956-а е и републикански вицешампион, а три години по-късно Левски е непобеден, като оставя втори даже и звездния по това време тим на Миньор (Перник). Клубната кариера на Константинов е минала още през тима на Спартак, както и на обединявания Левски Спартак. През 1970-а стопира дейната си кариера, като две години по-късно се включва като играещ треньор за тима на Сопот. Гибона съумява да завоюва промоция за А група с този тим.

Четете повече. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР