Тази нощ при извънреден обиск у дома на окръжния съдия

...
Тази нощ при извънреден обиск у дома на окръжния съдия
Коментари Харесай

Само в BulNews! Намериха наркотици у дома на окръжен съдия във Враца, скандалът е невиждан

Тази нощ при ексклузивен обиск вкъщи на окръжния арбитър Миро Досов във Враца са открити опиати, научи извънредно организация BulNews.
Претърсването е станало като част от профилирана полицейска интервенция за попречване и откриване на закононарушения, свързани с наркотични субстанции, запазване на публичния ред и обезпечаване на полицейско наличие в уязвими региони, заяви Министерство на вътрешните работи.
В дребните часове на нощта, в беседка в региона на магазин " БИЛЛА " е осъществен обиск на 17-годишния Мирослав Досов, който е наследник на окръжния арбитър Мирослав Досов. В него ченгетата разкрили 10 гр канабис. Незабавно криминалистите се насочили към неговото жилище, където разкрили още 30 гр канабис. Синът на окръжния арбитър е арестуван до 24 часа в районното ръководство на полицията.
От Министерство на вътрешните работи публично оповестиха, че по случая е формирано досъдебно произвеждане за осъществено закононарушение по член 354а, алинея 3 от Наказателен кодекс.
Случаят е абсурден. Той нанася тежки репутационни вреди на Окръжния съд във Враца и на магистратите, които правораздават в него. Това се случва в миг, в който правосъдната власт е разкъсвана от свадите към подмолната активност на Нотариуса и Петьо Еврото.
Съдия Миро Досов не за първи път влиза в светлините на прожекторите на BulNews. Точно преди месец медията ни заяви за предлагането на ръководителя на Окръжния съд Надя Пеловска до Висш съдебен съвет да го накаже дисциплинарно поради систематично несъблюдение на неговите служебни отговорности.



Преди два дни обаче Висш съдебен съвет образува дисциплинарно произвеждане против Мирослав Досов. За членове на дисциплинарния състав са определени Олга Керелска, Драгомир Кояджиков и Стефан Гроздев.
Очевидно е пристигнало времето окръжният арбитър Миро Досов да взима тежки решения. Най-логичното е още през днешния ден той да подава своята оставка пред Висш съдебен съвет. Втората опция е ръководителят на Окръжния съд Надя Пеловска да внесе предложение до правосъдното държавно управление той неотложно да бъде изхвърлен от системата. Няма различен вид, който обществото да одобри.
Какво повече от ленив арбитър, който държи опиати вкъщи си, е належащо на Висш съдебен съвет, с цел да реши да си прочисти къщичката? Въпросът е риторичен.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР