Тази нощ почти навсякъде валежите спряха, а от север започна

...
Тази нощ почти навсякъде валежите спряха, а от север започна
Коментари Харесай

Мъгли и облаци до обяд

Тази нощ съвсем на всички места преваляванията стопираха, а от север стартира развой на скъсване и понижение на облачността. Вятърът ще отслабне и в множеството региони ще стихне, оповестиха от Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), цитирати от Българска телеграфна агенция. В равнинната част от България и в котловините ще се образува мъгла. Минималните температури ще бъдат сред 2°С и 7°С, в София - към 4°С. Атмосферното налягане е и ще се задържи по-високо от междинното за ноември.

Преди обяд на доста места в равнините и котловините ще има мъгла или ниска слоеста облачност, а усъвършенстване на видимостта и понижение на облачността ще настъпи в следобедните часове. Над планинските региони ще доминира слънчево време. Максималните температури ще бъдат сред 11°С и 16°С, в София - към 13°С.

Над Черноморието преди обяд ще има забележителна ниска облачност, тук-там - и мъгла. След обяд видимостта ще се усъвършенства, а облачността ще намалее до най-вече слънчево време. Ще духа слаб североизточен вятър. Максималните температури ще бъдат 14°С-15°С. Температурата на морската вода е 16°С. Вълнението на морето ще бъде 3 бала.

Над планините ще доминира слънчево време. Ще духа слаб, по билата - сдържан, вятър от юг. Температурите ще се покачат и оптималната на височина 1200 метра ще бъде към 10°С, на 2000 метра - към 5°С.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР