Тази нощ по високите части на Витоша са паднали около

...
Тази нощ по високите части на Витоша са паднали около
Коментари Харесай

6 см снежна покривка на Витоша


Тази нощ по високите елементи на Витоша са паднали към 6 см сняг, осведомиха от Столична община. Това се вижда и от уеб камерите, които наблюдават онлайн времето в планината.

Извършени са обработки с опесъчаване на планинските пътища в Природен парк „ Витоша “ - Драгалевци – Алеко и Бояна – Златните мостове.



Преди няколко дни столичният кмет Йорданка Фандъкова заяви, че 335 снегорина и 7 компании ще дават отговор за на улиците и тротоарите през тази зима в София. Налични са и над 35 000 тона реагенти.



„ Има задоволително количества соли, които са нужни за този сезон. Следим доста деликатно прогнозите “, добави кметът на София.

Налични са още и 11 дребни роторни снегорина за тротоарите по улиците, както и няколко огромни роторни снегорини и верижна техника за естествен парк „ Витоша “.



„ Най-важното е да не се блокира придвижването в София. Приоритет остават трасетата на градския превоз. Наред с това и огромните квартални улици, с цел да могат хората да се придвижват “, посочи още Йорданка Фандъкова.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР