Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога в редица области

...
Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога в редица области
Коментари Харесай

Руски ракетни удари и нападения с дронове в Украйна

Тази нощ още веднъж беше оповестена въздушна паника в редица области на Украйна, в това число столицата Киев. Издадени бяха предизвестия за заплаха от съветски ракетни удари и набези с дронове.

Русия предприе през нощта офанзива с дронове против Киев след 12-дневно спиране. Системите за противовъздушна защита са съумели да унищожат всички цели при приближаването им. " Към този миг няма информация за възможни жертви и вреди ", заяви в Телеграм Сергий Попко, началник на киевската градска военна администрация.

Очевидци са чули гърмежи, евентуално от системите за противовъздушна защита, които са поразили цели. Засега няма информация за мащаба на нападението, предава БНР.

Украйна е присъединила в нов лист със наказания към 190 души и 290 компании. Санкциите са ориентирани против компании и хора, за които се счита, че поддържат съветската война в Украйна.

Грузинската самолетна компания " Джорджън еъруейс " също попада в черния лист на Киев, откакто в разгара на войната възобнови полетите си до Русия. Полетите сред Русия и Грузия бяха прекратени по разпореждане на Москва през 2019 година вследствие на двустранно напрежение.

През май влезе в действие декрет на съветския президент Владимир Путин, с който се даде позволение за обновяване на директните полети, както и опция на грузинците да посещават Русия без потребността от визи.

Вчера испанският министър председател Педро Санчес, чиято страна от 1 юли пое председателството на Съвета на Европейски Съюз, посети Украйна и даде обещание на страната нова помощ в размер на 55 милиона евро. Целта е да се подкрепи " финансирането на дребни и междинни предприятия в Украйна ", сподели Санчес по време на визитата си в Киев.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР