Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога в редица области

...
Тази нощ отново беше обявена въздушна тревога в редица области
Коментари Харесай

Зеленски: Нямаме загубени позиции, а Русия търпи единствено поражения

Тази нощ още веднъж беше оповестена въздушна паника в редица области на Украйна, в това число столицата Киев. Военновъздушните сили на страната приканиха в Telegram жителите на Херсонска, Николаевска, Днепропетровска, Кировоградска и Одеска област да не подценяват паниката и предизвестиха за вероятността Русия да употребява ударни дронове. 
 
Във вечерното си видеообръщение украинският президент Володимир Зеленски описа за съвещанието на военните, на което са били показани отчети за ситуацията на фронтовата линия.
 
" В някои региони нашите воини се придвижват напред, в други пазят позициите си и устояват на щурмовете и засилените офанзиви на окупаторите. Нямаме изгубени позиции. Само освободени. Те имат единствено загуби. Като цяло това е обстановка на напън, нашият напън, който ни разрешава да проправим пътя за нашето знаме ", съобщи той.
 
На фона на известията за нови триумфи на украинското контранастъпление, генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг акцентира, че те са добра основа за договаряния с Русия.
 
" Не би трябвало да се позволява заледяване на спора в Украйна в подмяна на преустановяване на войната ", предизвести той след среща с немския канцлер Олаф Шолц в Берлин.
 
По думите му Украйна няма да получи покана за участие в НАТО от срещата на водачите на страните членки на алианса през юли. В литовската столица Киев ще получи единствено предложение по какъв начин да се придвижи по-бързо до участие.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР