Тази нощ оста на планетата ни няма да е нито

...
Тази нощ оста на планетата ни няма да е нито
Коментари Харесай

Какво да знаем за есенното равноденствие

Тази нощ оста на планетата ни няма да е нито наклонена към Слънцето, нито надалеч от него.

Едва ли обаче ще усетим този тънък баланс до момента в който спим, защото моментът на есенното равноденствие в нашите географски ширини тази година ще настъпи на следващия ден заран в тъкмо 5:54 ч.

На доктрина денят и нощта би трябвало да са с идентична дълготрайност в моментите на равноденствието, само че утрешният ден ще продължи с 10 минути повече от нощта, а по-късно светлата част на деня ще стартира да понижава в интерес на тъмната.

Абсолютно равни денонощно в действителност претърпяват единствено хората, живеещи наоколо до Екватора, ние - не.

А тези пък, които живеят на юг от него, от на следващия ден ще се радват на пролетен сезон, честито да им е, ние пък ще вадим пуловери и започваме да си мислим за ски и свинско.

Есенното и пролетното равноденствие бележат и интервалите на Северното зарево, което се появява най-често напролет и есента.

Още от дълбока античност културите по целия свят бележат тези смяната към по-късни дни с празници, фестивали и разнообразни ритуали.

Това са значими интервали и съгласно астролозите, освен тъй като Слънцето влиза в Дева в часа на есенното равноденствие, само че не желаеме да задълбаваме, тъй като сме боси в региона.

Достатъчно ни е да знаем, че смисъла на годишните равноденствия в другите култури и течения се обвързват с нови начала, благоприятни условия за промени и вдишване в вярната посока. /lifestyle.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР