Тази нощ къщата на адвоката Ирен Савова е била подпалена.

...
Тази нощ къщата на адвоката Ирен Савова е била подпалена.
Коментари Харесай

Подпалиха къщата на адвокат Ирен Савова, проверяват за взривове

Тази нощ къщата на юриста Ирен Савова е била подпалена. За това заяви самата тя пред Нова телевизия. Инцидентът се е случил към 03:30 през нощта. По думите на Савова огънят е тръгнал от покрива, на който е имало хора. Според нея те са сложили взривно устройство.
Има следи, съседите са чули тътен по техния покрив. Най-вероятно е тенденциозен палежа. От полицията и пожарната откриха, че има запалителни неща на покрива. Аз бях в София по време на подпалването. Това е моят роден дом, в който обитавам по-рядко. Живея в чужбина. Знаете, че преди време бяха разлепени мои некролози, само че прокуратурата отхвърли да проверява. Такова е отношението към нас, юристи, които работят по сложни каузи и комплицирани проблеми, сподели още юристът.

Чувствам се незащитена. На очевидци предходната година също възпламениха къщите. Има каузи, които може да са причина за тези палежи. По същия метод изгориха и къщите на очевидците. Тези каузи са за избрани материални ползи, финансови ползи. Не съм получавала закани и предизвестия. Факт е, че по каузи, които са висящи, по които работим, предходната година се възпламениха къщите, офисите на очевидците, изясни тя.

Личната ми сигурност е обвързвана с това, че пребивавам отвън рамките на България. Дй Боже да ни чуят следствените органи. Една трета от покрива на къщата го няма. Засегнат е и втория етаж. Пожарните още са тук. Не знаят дали на едно място е поставено взривно устройство или има и на други места, добави тя.

Ако нещата не престават по този метод, най-вероятно ще спра дя пристигам в България, съобщи Савова.

Адв. Савова бе юрист по делото на някогашната кметица на Младост Десислава Иванчева и по делата за царските парцели.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР